Haberler

Fethiye'de Caretta Caretta Yuvası Koruma Altına Alındı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki, Rixos Otel önündeki plajında caretta ceratta türü bir deniz kaplumbağasının yumurtalarını bıraktığı alan koruma altına alındı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki, Rixos Otel önündeki plajında caretta ceratta türü bir deniz kaplumbağasının yumurtalarını bıraktığı alan koruma altına alındı. Caretta carettanın sahile gelip, yumurtalarını bırakma anı otel görevileri tarafından görüntülendi. Bugün saat 04.00 sırlarında, Göcek Mahallesi'nde Rixos Otel'in plajına gelen bir caretta caretta, birkaç noktayı kazdıktan sonra kendisine en uygun yeri bulup, yumurtalarını bıraktıktı, ardından tekrar denize döndü. Heyecan verici o anlar otel çalışanları tarafından cep telefonuyla görüntülenirken, bir yandan da durum Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri Ayhan Salih Ekiz ve Enes Baysal caretta carettanın yumurtalarını bıraktığı bölgeyi koruma altına alıp, üzerinde caretta caretta fotoğrafı bulunan 'Deniz kaplumbağası (caretta caretta) yuvası' ibaresi yer alan uyarı yazısı astı. Ziraat mühendisi Enes Baysal, yavruların 50-60 gün gibi bir süre içinde yumurtadan çıkmasını beklediklerini belirtip, "Bu süre boyunca düzenli olarak yumurtlama alanının izleyeceğiz. Yumurtadan çıkan yavruların denize ulaşmalarını sağladıktan sonra buradaki görevimizi tamamlamış olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rixos Otel Fethiye Göcek Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title