Haberler

Comey'i Gönderen Trump, Yeni FBI Direktörü Adayını Açıkladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu direktörlüğüne Christopher A. Wray'ı aday göstereceğini Twitter'dan duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, FBI Direktörü James Comey'in görevden alınmasının ardından boş kalan koltuk için Christopher A. Wray'ı aday göstereceğini açıkladı. Trump Twitter hesabında, "Kusursuz bir sicili olan Christopher A.Wray'i FBI'ın yeni direktörü olarak aday göstereceğim. Ayrıntılar gelecek" dedi.

FBI'IN ÖNCEKİ BAŞKANINI OBAMA ATAMIŞTI

Trump, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Comey'nin görevine 10 Mayıs'ta son vermişti. Comey, mayıs başında ABD Senatosu'nda soruşturmayla ilgili senatörlerin sorularını yanıtlamıştı. 56 yaşındaki James Comey, 2013 yılının eylül ayında dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından atanmıştı.

TRUMP'IN ADAYI WRAY KİMDİR?

Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Christopher Wray, George W. Bush'un başkanlığı döneminde hükümette görev yapmış daha sonra ise özel sektörde yer almış bir isim. 1997-2001 yılları arasında Georgia Eyaleti'nde başsavcı yardımcısı olan Wray, 2003-2005 yılları arasında Adalet Bakanlığı Yardımcılığı görevini yürüttü.

Wray 2005'ten sonra ise beyaz yaka suçlarına odaklanan bir özel avukat olarak Wray King & Spalding hukuk firmasında çalıştı.

Christopher Wray 2014 yılında George Washington Köprüsü skandalı sırasında New Jersey valisini temsil etti.

Eyaletteki köprünün iki şeridinin birkaç günlüğüne trafiğe kapanması ve yakındaki bir kasabadaki trafiğin felç olmasının arkasında, dönemin Cumhuriyetçi valisi Chris Christie'nin bir danışmanının, kasabanın Demokrat Partili belediye başkanını cezalandırma isteği olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump James Comey Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title