Haberler

Fazıl Say Kimdir ve Kaç Yaşında?

Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından paylaştığı 8 yaşında verdiği konser videosuyla gündeme geldi. Peki, Fazıl Say kimdir ve kaç yaşında?

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medyada paylaştığı video ile gündemde. Fazıl Say kimdir ve nereli? Fazıl Say biyografisi ve hayatı hakkında bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz…

FAZIL SAY KİMDİR?

Ünlü piyanist Say, 14 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Üç yaşında Ali Kemal Kaya ile ritmik jimnastik ve işitme çalışmaları yaptı. Sekiz yıl Mithat Fenmen'den piyano dersleri aldı. Piyano ve kompozisyon eğitimi için Ankara Devlet Konservatuarı' a girdi. Konservatuar döneminde armoni, kontrpuan, form bilgisi, analiz, enstrümantasyon, orkestrasyon, antik modlar, Türk Müziği makamsal ve ritmik sistemleri ve caz armonisi konularında eğitim aldı. 17 yaşında DAAD bursu kazandı ve Düsseldorf'daki "Robert Schumann Institute" e girdi. 1992 –1995 yılları arasında çalışmalarını Berlin Konservatuarı'nda sürdürdü.

Fazıl Say Kimdir?

ULUSLARARASI GENÇ KONSER SANATÇILARI YARIŞMASINI KAZANDI

Fazıl Say, 1994 yılında dünya birincisi olarak "Young Concert Artists International Auditions" (Uluslararası Genç Konser Sanatçıları) yarışmasını kazandı. Radio France Beracasa Vakfı, Paul A. Fish Vakfı, Boston Metamorphos Orkestrası, M. Clairmont Vakfı gibi kuruluşlardan ödüller aldı. Dünyaca ünlü orkestralarla çalıştı. 2003 – 2004 sezonunda "Salzburg Festival"i, New York'da gerçekleşen "Lincoln Center Festival"i, Londra'daki "Harrod's Piano Series" ve Tokyo'daki "World Piano Series" de ilk defa dinleyiciyle buluştu.

Fazıl Say Kimdir?

NAZIM OROTORYOSUNU YAZDI

2004 yılında Maxim Vengerov ile birlikte Avrupa ve Amerika turnesine çıkan Say, 2000 yılında neyzen Kudsi Ergüner ile bir araya geldi. Kurdukları caz dörtlüsüyle St. Denis, Paris, Montpellier, Montreux Caz Festivali, Juan-les-Pins Festivali ve İstanbul Caz Festivali'nde başarılı konserler verdiler. 1991 yılında "Berlin Senfoni Orkestrası" ile "Yansıtmalar" konçertosunun premiyerini yaptı ve 1996'da Boston'da, ikinci piyano konçertosu olan "İpek Yolu" nun ilk performansını gerçekleştirdi. 2001'de Nazım Hikmet için yazdığı "Nazım" orotoryosunun ilk performansını Ankara'da sergiledi. 2003 yılında İstanbul Festivali'nde 5000 kişilik dinleyici önünde "Metin Altıok için Ağıt" orotoryosunu sergiledi. Mozart ve Paganini'nin önemli eserlerinin piyano uyarlamalarını yaptı ve bu uyarlamalarla 2006 Şubat ayında Viyana'da bir konser verdi.

Fazıl Say Kimdir?

Mayıs 2005'te İsviçreli yönetmen Hans Ulrich Schlumpf'un "Ultima Thule" filminin soundtrackini yaptı.

Fazıl Say, 1997–2004 yılları arasında Gülyar Balcı ile evlilik yaşadı ve 2019 yılında ise Ece Dağıstan ile dünya evine girdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Fazıl Say Ankara Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title