Haberler

Fatsa'da Filistin için yürüyüş düzenlendi

Güncelleme:

Ordu'nun Fatsa ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen 'Filistin için Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz' etkinliği gerçekleştirildi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın açıklama yaptığı etkinlikte, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşındı.

ORDU'nun Fatsa ilçesinde, Filistin'e destek, İsrail'e tepki için ' Filistin İçin Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz' yürüyüşü düzenlendi. Ordu'nun Fatsa ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş için kapalı pazar yerinde bir araya gelen grup, Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Türk ve Filistin bayrakları ile' Sessiz Kalma', 'Fatsa'dan şanlı direnişe bin selam' ve 'Noel babanıza söyleyin Gazze'ye uğramasın, orada çocuk kalmadı' yazılı dövizler taşıyan yüzlerce kişi, ağzında suskunluk işareti siyah bant bulunan çocuklar eşliğinde slogan attı.

'FİLİSTİN TERÖR DEVLETİ İSRAİL' İN İŞGALİ ALTINDA'

Yürüyüşe katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, burada yaptığı konuşmada, Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek, onların özgürlük taleplerine ses olmak için bir araya geldiklerini söyledi. Kibar, "Hep birlikte Filistin için yürüyoruz ve özgürlük umudu taşıyoruz. Filistin yıllardır süre gelen terör devleti İsrail'in ve siyonizmin işgali altında. İnsanlar temel haklarından mahrum bırakılırken, toprakları ellerinden alınırken evleri yıkılırken biz burada sessiz kalamazdık. Filistin'deki çocukların, kadınların, yaşlıların hak ettikleri yaşam şartlarına kavuşmalarını istiyoruz. Adaletsizlik karşısında susmamak aynı zamanda da insanlık görevimiz" dedi. Yürüyüş, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından, çocukların yanlarında getirdikleri oyuncakları Filistin'deki çocuklara gönderilmek üzere toplama sepetine bırakması ile sona erdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Etem Kibar İbrahim Etem Filistin İsrail Fatsa Ordu Sivil Toplum İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Belediye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title