Haberler

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun İlk Dersini Saraç Verdi

Görüntü Dökümü: -Faruk Saçar'ın konuşması-Açılış programından detaylar-Saraç'ın kürsü konuşması-Açılış pastasının kesilmesi Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Bursa Kampüsü'nde 2015-2016 akademik yılının ilk dersini modacı Faruk Saraç verdi.

Görüntü Dökümü: -Faruk Saçar'ın konuşması-Açılış programından detaylar-Saraç'ın kürsü konuşması-Açılış pastasının kesilmesi Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Bursa Kampüsü'nde 2015-2016 akademik yılının ilk dersini modacı Faruk Saraç verdi.İpekli kumaş ve halı üretimi yapımı için 1852 yılında kurulan "Fabrika-i Hümayun"un tarihi dokusuna zarar vermeden restore edilen binada eğitim alan öğrenciler, okulun kurucusu Faruk Saraç'ın da katılımıyla gerçekleştirilen kokteylle eğitim yılına başladı.Saraç, burada yaptığı konuşmada, "ilk hayat dersim" dediği babasının "Benim size ilk dersim olsun. Hayatta her zaman insanların takip edeceği biri ol" diye ifade ettiği öğüdünü öğrencilerle paylaştı. Bu okula 35 yıllık alın teri ve bilgi birikimini verdiğini anlatan Saraç, şöyle konuştu: "Sizden istediğim inandığınızın peşinden gitmeniz, korkusuz olmanız ve kendi yeteneklerinizi, becerilerinizi bilmek için sürekli kendinizi test etmenizdir. Kumaş benim yol arkadaşımdır, özellikle moda tasarım öğrencileri pamuktan ipliğe, boyadan kumaşa giden serüveni iyi bilmelisiniz. Başarılı olmak için tıpkı bir anne gibi özenli, zamanınızı veren, emeğinizi veren insanlar olmalısınız. Her gün sizler için daha iyisini yapmak istiyoruz, size bilgi öğretecek, zanaatkar olan herkese kapımız açık. Burada kendinizi test edin, başarılı olmak için emek verin."Açılış programı, Saraç'ın engelli bir öğrencisiyle pasta kesmesinin ardından sona erdi.Saraç, açılış öncesinde AA muhabirine, heyecanlı olduğunu ve çok duygulandığını söyledi. Bu yıl 5. yılı tamamladıklarını, bir tanıdığının "Hiç acele etme 5 sene sonra okul ancak kendine gelir" dediğini anlatan Saraç, "Benim de 5. yılım bitti. Bursa'ya bize ev sahipliği yaptığı ve sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ilk Tasarım Meslek Yüksek Okulu'yuz. Eğer Türkiye'nin ilk tasarım üniversitesi olabilirsek çok mutlu olacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Saraç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title