Haberler

Farklı Din ve Mezheplerden İnsanlar, İftarda Bir Araya Geldi

Adıyaman'da Alevi kanaat önderlerinden Kenan Doğan tarafından düzenlenen iftar yemeği, farklı din ve mezhepten insanları bir araya getirdi.

Adıyaman'da Alevi kanaat önderlerinden Kenan Doğan tarafından düzenlenen iftar yemeği, farklı din ve mezhepten insanları bir araya getirdi.

Can Salon'da Alevi kanaat önderlerinden Kenan Doğan'ın düzenlediği iftar yemeğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Müftü Mehmet Ali Öztürkcü, Süryani Kadim Cemaati Metropolit Vekili Rahip Gabriel Akkurt, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Alevi dedesi Ali Büyükşahin, çeşitli Alevi derneklerinin başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kenan Doğan, "Toplumsal beraberliği pekiştirmek adına, yüz yıllardan beri süre gelen farklı ırkların ve inançların bir potada toplanmasını simgeleyen Adıyaman şehrimizin kardeşlik duygusunu tazelemek ve bu aylarda Alevi-Sünni çatışmasını fitillemeye çalışan kişi yada kişilere tek vücut olduğumuzu belirtmek için, bu mübarek ayda bir araya geldik. Bu birlik ve beraberliğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Alevi dedesi Ali Büyükşahin ise, "Mübarek ay nedeniyle verilen iftar yemeğinin hayırlara birliğe vesile olmasını yürekten diliyorum.

Tutulan oruçların Allah katında kabul görülmesi en büyük dileğimdir" diye konuştu.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü, "Yüce dinimiz birliği, dirliği, sevgiyi, kardeşliği emrederken, zulmü, azgınlığı yasaklamıştır" dedi.

Süryani Kadim Cemaati Metropolit Vekili Rahip Gabriel Akkurt ise, " Burada görmüş olduğumuz kardeşliği dışarıda da görebilmek, aynı sofrada yemek yiyebilmek en güzel şeydir. Bu, Allah'ın emretmiş olduğudur" ifadelerini kullandı.

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, "Özellikle Alevi bir arkadaş tarafından yemeğin düzenlenmesi demek, Malatya'da Sünni ve Alevi vatandaşlarımızın arasına bir nifak sokulamayacağının, kardeşliğinin bozulmayacağının örneğidir" dedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, "Biz bu birlikteliğimizi derinleştirmeliyiz, kuvvetlendirmeliyiz. Gerçekten hem Sünni halkımız hem Alevi halkımız arasında hiçbir şey yok. Ama bazı art niyetli kişiler tarafından provokasyonlar yapılmakta. Bu da birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozmakta ve vatandaşlarımızı yok yere tahrik etmektedir. Adıyaman'da, Sürgü'de, Çorum'da yaşanan hadiseler, bu tip provokasyonlar, birlikteliğimiz olduğu sürece hiçbir zaman halkımızı bozamaz, tahrik edemez" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "Bugün burada Alevisi ile Sünnisi ile hatta Hıristiyanı ile birlikte farklı inançlara, farklı etnik yapılara mensup insanlar bir arada; ne kadar güzel. Adıyaman'da da bir takım provokatörler bu işi yaptı. Sürgü'de de yapılmaya çalışıldı. Ama Allah'a şükür, Türkiye buna pirim vermez" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Sodan Kenan Doğan Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title