Haberler

Faili Meçhul Cinayetler Soruşturmasına Hız Verildi

28 Şubat sürecine ilişkin iddianameyi tamamlayan TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, faili meçhul cinayetler soruşturmasına hız verdi Soruşturma kapsamında, eski bakanlardan Mehmet Ağar ile emekli yarbay Korkut Eken'in "şüpheli" sıfatıyla ifadelerini aldı Ağar'ın, ifadesinde, "hukuk dışı hiçbir uygulamanın içerisinde olmadığını" söylediği öğrenildi. Eken'in, ifadesinde "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını da ileri sürdüğü belirtildi.

28 Şubat sürecine ilişkin iddianameyi tamamlayan TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, faili meçhul cinayetler soruşturmasına hız verdi.

Bilgili, soruşturma kapsamında eski bakanlardan Mehmet Ağar ile emekli yarbay Korkut Eken'in "şüpheli" sıfatıyla ifadelerini aldı.

Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkiline, savcı tarafından 12-13 soru sorulduğunu belirterek, "Ayrıntıya giremiyorum, hiçbir yeni bir şey yok. Tamamı geçmişte söylenen şeyler" dedi.

Edinilen bilgiye göre Ağar, ifadesinde, "hukuk dışı hiçbir uygulamanın içerisinde olmadığını" savunarak, suçlamaları reddetti.

"Terörle hukuk çerçevesinde mücadele ettiklerini" söyleyen Ağar, "Tüm istihbarat birimleri ve MİT ile ortak çalıştım. MİT'in aleyhimde hazırladığı raporu  kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

-Susurluk davasından 5 yıl hapis

Ağar, Susurluk Davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak" suçundan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ağar, bu davanın 9 Şubat 2009'daki ilk duruşmasında yaptığı savunmada, Savcı Bilgili'nin yürüttüğü soruşturmanın şüphelilerinden Ercan Ersoy, Ziya Bandırmalıoğlu, Enver Akça, Enver Ulu'yu tanımadığını söylemişti.

-"Özel ilişkimiz yok"

Mehmet Ağar, Ayhan Çarkın ile ilgili ise "İstanbul Emniyet Müdürü ya da muavini olarak çalıştığım dönemde temayüz etmiş bir memur olarak biliyorum. Özel bir ilişkimiz yoktur. Emniyet Genel Müdürlüğü görevimde ise binlerce polis bulunduğundan bu şahısla ilgili herhangi bir bilgim söz konusu değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'i tanıdığını belirten Ağar, Şahin'in, terörle mücadele büyük hizmetlerinin olduğunu söylemişti.

-Eken, Yeşil'in yaşadığını söyledi

Emekli Yarbay Korkut Eken ise geçen hafta ifade verdikten sonra gazetecilere, "Ben özel harekatçıların eğitimcisiyim, hiçbir zaman görev yapmadım, göreve beraber gitmedim. Emir komuta yetkim yok" dedi.

Eken'in, ifadesinde "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını da ileri sürdüğü belirtildi.

Savcı Bilgili'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında halen eski Özel Harekat polisleri Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu tutuklu bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Bilgili Mehmet Ağar Korkut Eken 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title