Haberler

Ezidi'lere Destek İçin Kamera Karşısına Geçtiler

Güncelleme:

Meltem Cumbul, Gürgen Öz, Engin Günaydın, Bennu Yıldırımlar ve Tülin Özen'in de aralarında bulunduğu 35 sanatçı, Ezidi halkına destek için kameralar karşısına geçti.

Meltem Cumbul, Gürgen Öz, Engin Günaydın, Bennu Yıldırımlar ve Tülin Özen'in de aralarında bulunduğu 35 sanatçı, IŞİD'in yaptığı katliamın ardından Şengal'e göç etmek zorunda kalan Ezidi halkına destek için kameralar karşısına geçti. Şengal'e Ses Ver" sloganıyla hazırlanan ve Zeynel Doğan'ın çektiği kamu spotunda, ünlüler şu mesajları verdi: Ezidiler günde üç kez güneşe döner ve dua ederler. Belki de insan soyunun şimdiye kadar söylediği en güzel dualar onlardır. Onbinlerce Ezidi göç yollarında. Şengal'e bir ses ver. Ezidi felsefesinde düşmanlık ve kin yoktur. Ezidiler'in tanrısı Azda intikam peşinde koşan bir Tanrı değil. Ezidi halkının bize ihtiyacı var. Sakladığın değil, paylaştığın senindir. Katliamdan sonra bir Ezidi şeyhi şöyle der: Güneşi öldüremezsiniz. Onbinlerce Ezidi göç yollarında, Şengal'e bir ses ver.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engin Günaydın Meltem Cumbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

aysener aygulum@m.m:

İrakta Turkmenler yapilan soykirimdan bahsetmek onlara destek vermek yasaklandi galiba ,bu 35 sanatci musveddesi turkmenlerden bahsetmezler,Turkiyede ve dunyada en yapilan turk ve turkmen dusmanligidir .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title