Haberler

Evlendirilmek İstenen Küçük Kızların Düğününü Polis Bastı

Güncelleme:

Hindistan'da yaşları 2 ile 12 arasında değişen 4 küçük kız çocuğu evlendirilmek istendi. Bir gazetecinin olayı ihbar etmesiyle polis düğünü bastı, kızları kurtardı.

Hindistan polisi küçük kızlarını gizli bir düğünle evlendiren üç adam göz altına aldı. Evlendirilen kız çocuklarından bir tanesinin sadece iki yaşında olduğu belirtildi.

YAKALANMAMAK İÇİN DÜĞÜNÜ ERKENE ALDILAR

Yaşları 2 ile 12 arasında değişen dört kız çocuğu, Hindistan'nın Rajasthan eyaletinin Bhilwara kentine bağlı Gajuna köyünde yapılan gizli bir düğün ile evlendirildi. Düğün önce 25 Şubat'ta planlandı ama polis tarafından yakalanacakları korkusu ile kızlardan birinin babası düğünü iki gün erkene aldı.

GAZETECİ, KÖYLÜ GİYİNİP POLİSE İHBARDA BULUNDU

Köydeki düğünden haberdar olan bir gazeteci tanınmamak için köylü gibi giyinip düğüne katıldı. Daha sonra düğünde küçük kız çocuklarının resmini telefonu ile çeken gazeteci, durumu polise ihbar etti. Düğünü basan polis, biri 37 diğerlerinin 40 yaşında olan üç adamı göz altına aldı. Kızlardan birinin babası geçen sene öldüğü için ailesinden kimse göz altına alınmadı.

KÜÇÜK KIZLAR POLİS GÖZETİMİNDE

Şuan çocuk gelinler geleneksel olarak kocaları ile yaşamıyorlar ama polis gözetimi altında aileleri ile yaşıyorlar. Surendra Kumar Mishra isimli bir yetkili, yakalanan kişilerin yasa dışı çocuk yaşta evlilik yaptırdıkları için gözaltına aldığını söyledi. Adamlar maksimum 100.000 Hindistan Rupees ( yaklaşın 1000 euro ) para cezası alacaklar.

EVLİLİKLER İPTAL EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Çocuk yaşta evliliklerin iptal edilmesine öncülük eden çocuk hakları aktivisti Kriti Bharti, yapılan bu dört evliliği iptal ettirmek için yardım bekliyor.




Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yaşam Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

SEFer:

isteyen istedigine inanir fakat islamiyet bu güünkü sekliyle insanliga bilhassa kadinlara zulüm ediyor acilen ya islah edilmeli yada yasaklanmali buna razi olan kadinlarinda akillarindan süphe edilmeli

10
24
yanıtYanıtla
ümmetçi:

Bunlar hindu müslüman dahi değil bir diğerinde islamiyette denklik şarttır Bilmeden konusma

yanıt18
yanıt0
Karadenizkizi:

Cok merak ediyorum. O iki yasindaki cocugu "gelin" verirken nasil bir "evlilik" hayati olabilecegini düsünüyorlar??? Bu bu nedir aklim almiyor...

19
0
yanıtYanıtla
Gercek adam:

Cünki onların bir Atatürkü hiç olmadı.

10
8
yanıtYanıtla
bana bak:

senin olduda, uzayami ciktin, , daha beter olaylar bizde daha fazla oluyor, , , sen kuzey koredemi yasayorsun dingil.

yanıt6
yanıt11
aydin ardilMobil-ANDROID:

anlamadigim olay sanki bizim ülkemizde olmus da hemen akp. diyolar arkadas sizin gibileri yuzunde zaten bu ülke bu halde herse muhalefet olaniz dan kaynakli

6
11
yanıtYanıtla
HANIM:

HEMDE APTAL BIR MYHALEFET ZEKIDE DEGİLKARDES

yanıt5
yanıt1
iyimser:

Bune lan allah yardim etsin zaman kotu

9
0
yanıtYanıtla
furkanMobil-ANDROID:

arkadaş nedir bu her haberin altında AKP ye laf var. yok öyle yok böyle nedir bu kin ve düşmanlık. bu ülke böyle olacaksa sizin gibi cahil zihniyetlerden olur.

5
2
yanıtYanıtla
Sempatik:

ALLAH AKIL FIKIR VERSIN

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title