Haberler

Evet" İçin Fikirlerini Duvara Yazdılar

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "İnşallah 'Evet'le Türkiye yeni bir sürece geçecek.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "İnşallah 'Evet'le Türkiye yeni bir sürece geçecek. Yeni bir normalleşme, yeni bir pozitif söylem, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler yeniden konuşulur hale gelecek." dedi.

Adapazarı'ndaki vatandaşlar, kent merkezinde açılan "Tercih Evet Fikir Duvarı"na halk oylamasında niçin 'Evet' oyu kullanacaklarını yazdı.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesince 'evet' oyu kullanacak olanların düşüncelerini ifade etmeleri amacıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde tahtadan "temsili duvar" oluşturuldu.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından açılışı yapılan temsili duvara vatandaşlar, düşüncelerini yazdı. "Yeniden büyük Türkiye için 'Evet', 'Ülkenin geleceği için 'Evet', 'Çanakkale ruhunun yeniden dirilişi için 'Evet', '8 aylık oğlumun geleceği için 'Evet', 'Abdülhamit'in ruhunu taşıyan Reis ile dünyaya Osmanlı kudretini hakim kılmak için 'Evet" şeklindeki cümleler dikkati çekti.

Sendikanın Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fikir duvarında insanların referandumda niçin 'Evet' dediklerini beyan edeceklerini belirterek, "Biz inanıyoruz ki, zaten insanımız, 17 Nisan sabahına yeni Türkiye ile uyanmak isteyecektir. Ülkemizde çok büyük yüzdelikle 'Evet' çıkacaktır." dedi.

Fikir duvarında düşüncelerini paylaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Üstün de açık toplum oluşturmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Bunun oluşması için en önemli etkenlerden birinin güçlü sivil toplum örgütleri olduğunu belirten Üstün, "Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi, orijinal bir uygulama başlattı. Vatandaşlarımızın görüşlerini yansıtmak üzere stant açmışlar. Zaten demokrasi, açık toplum budur. Vatandaşımızın fikrini özgürce söylemesi, söyleyecek ortamı geliştirmesi lazım. Bizim hedefimiz budur."

Bu uygulamanın da vatandaşların fikrini açıkça söyleyebilecekleri bir zemin oluşturduğunu aktaran Üstün, emeği geçenlere teşekkür etti.

Üstün, kendisinin de temsili duvara "Evet çünkü insan hakları için." yazdığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"TBMM'de 4,5 yıl İnsan Hakları Komisyon Başkanlığını yürüttüm. Ardından kurucu genel başkan yardımcılığını üstlendim ve insan hakları birimini kurdum. Dolayısıyla, Türkiye'de insan hakları konusunda belki de ismi önde geçen birkaç arkadaştan biri benim. O bakımdan ben de bu özelliğimi yansıtmak istedim. İnşallah 'Evet'le Türkiye yeni bir sürece geçecek. Yeni bir normalleşme, yeni bir pozitif söylem, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler, yeniden konuşulur hale gelecek."

Vatandaşlardan İbrahim Kün ise fikir duvarına içinden geçen duyguları yazdığını dile getirerek, "Güçlü bir Türkiye, iyi bir demokrasi, gelecek nesiller, uluslararası arenada Türkiye'nin daha etkin ve güçlü olması için 'Evet' demek üzere buradayım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title