Haberler

Etek Altı Görüntüsü Davasında Tutukluluğa Devam Kararı Çıktı

izmir'de, 3 yıl önce metro istasyonunda üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin suç delilini yok ettikleri öne sürülen 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 3 ile 26'şar yıl hapis cezası istemiyle 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı.

izmir'de, 3 yıl önce metro istasyonunda üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin suç delilini yok ettikleri öne sürülen 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 3 ile 26'şar yıl hapis cezası istemiyle 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı. Yaklaşık 9 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

İzmir'de 2012 yılında, metro istasyonunda, üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla yakalanan dershane öğretmeni F.Ç.'nin bilgisayarında bulunan yüzlerce suç delilini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını sağladıkları ileri sürülen İzmir Emniyeti eski Asayiş Şube Müdürü Ö.D.'nin de aralarında bulunduğu 4 polisi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. de Tunceli'de gözaltına alınıp İzmir'e getirildi. İşlemleri tamamlanan 5 şüphelii, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve bu suça azmettirmek, iştirak halinde suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve suçluyu kayırma' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerden polis A.K. ile öğretim görevlisi F.Ç.'yi tutukladı. Diğer 3 polis ise tutuksuz yargılanmaları koşuluyla serbest bırakıldı. Öğretim görevlisi F.Ç., hakkında 2012 yılında yapılan soruşturma sonunda takipsizlik kararı verildi.

2014 yılında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tanık olarak ifadesi alınan Bayram S., dershanede çalışan bir kimya öğretmeninin metro istasyonunda anahtar görünümündeki kamera ile genç kızların uygunsuz görüntülerini çektiği, götürüldüğü ahlak bürosunda, üzerinde çıkan flash bellek ve kamera evraka dahil edilmeden sahtesi ile değiştirildiğini, bunu yapanlarında da emniyet müdürü, amiri ve polis memuru olduğunu, kriminale sahte belgeler gönderildiğini, emniyet içerisindeki bir grubun devreye girip delilleri kararttığı iddiaları üzerine terör suçları Savcısı Okan Bato, adı geçen şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Bugün aynı mahkemede yapılan ve sabah saat 10.00'da başlayan duruşmaya görüntüleri çektiği iddia edilen öğretim görevlisi olan F.Ç., dönemin emniyet müdürü Ö.D., emniyet amiri N.U., komiser S.C.Y., 26'şar yıl 6'şar ay, polis memuru A.K., hakkında ise 18 yıl 6 ay yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada ilk kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya 2'si tutuklu yargılanan 5 sanık ile mağdur M.Ş.U., ile tarafların avukatları katıldı. SEGBİS (Görüntülü sistemle) ifadeleri alınan sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık öğretim görevlisi F.Ç., "Metroya binmek için yürüyordum. Elimdeki anahtarlık yere düştü. Onu almak için eğildim. Ben kimsenin görüntüsünü çekmedim. Polis, mahkeme kararı olmadan bilgisayarıma el koydu. İlk olayda savcılıkça serbest bırakıldım. Daha sonra soruşturma bitiminde takipsizlik kararı verildi. Ben eğitimciyim, neden böyle bir şey yapayım. Bana iftira atıyorlar. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Diğer sanıklarda üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, her işi usulüne uygun yaptıklarını, bir komployla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Mağdur M.Ş.U., olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, duruşmanın uzaması nedeniyle tanık olarak dinlenmek için çağırılan aralarında olayla ilgili emniyet mensuplarının da bulunduğu 18'e yakın tanığı bir sonraki celsede dinlenmesine, tutuklu sanıkların tahliye istemini reddedip, yaklaşık 9 saat süren duruşmayı ileri tarihe erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title