Haberler

Estetik ve Tasarım Pastacılıkla Buluştu

Güncelleme:

Dünyanın en prestijli "Mutfak Sanatları Okulu" Le Cordon Bleu'nün geleneksel"Çay Saati Sohbetleri", pastacılıkta sanatsal bakış açısıyla fark yaratanArt Cafe ev sahipliğinde gerçekleşti.

Le Cordon Bleu Master Şefi Christophe Bidault ve Le Cordon Bleu mezunu Art Cafe ortağı Şeyda Sağlıkova Tomruk, gastronomi ve mutfak sanatı meraklılarına pastacılıkta estetik ve tasarımı anlattı

Dünyanın en prestijli "Mutfak Sanatları Okulu" Le Cordon Bleu, gastronominin gelişmesinde kaliteli eğitim ve bilimsel yaklaşımın yanı sıra, gerçekleştirdiği etkinliklerle de ilham vermeye devam ediyor. Her ay bir Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi ve bir Le Cordon Bleu mezunun ev sahipliğinde düzenlenen Çay Saati Sohbetleri'nin 6.'sı, Le Cordon Bleu mezunu Şeyda Sağlıkova Tomruk'un ortağı olduğu Art Cafe'de gerçekleşti.

Etkinliğe medyanın gastronomi ve gurme yazarları yanı sıra, cemiyet hayatının gastronomi takipçisi olan ünlü isimleri ve sektörün önemli temsilcileri katıldı. Uzun yıllar mimarlık yaptıktan sonra Le Cordon Bleu Grande Diplome'den mezun olan Şeyda Sağlıkova Tomruk ile Le Cordon Bleu Master Şefi Christophe Bidault'un keyif dolu sohbetinde, Art Cafe'nin sanattan ilham alan leziz tatları da deneyimlendi.

Etkinlikte Şeyda Tomruk, üç aydır üzerinde çalıştıkları yeni Fulmine ürününü de tanıttı. Geçen yıl kaybettikleri babaları, Art Cafe'nin kurucusu Yıldırım Sağlıkova'nın anısına İtalyanca'da "Yıldırım" anlamına gelen Fulmine, davetlilerden büyük ilgi gördü. Un kullanılmadan fındık ve bademin şekerle karıştırılarak ince katlar halinde krema ve meyveyle buluştuğu Fulmine, Art Cafe'nin ikonik lezzeti Pinoli gibi çok beğenildi.

Art Cafe ortağı ve Le Cordon Bleu mezunu Şeyda Sağlıkova Tomruk'un estetik ve tasarımı bir arada buluşturma hikayesi mezun olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden geliyor. Başarılı mimarlık hayatını Cem Davran'ın sunuculuğunu yaptığı Evim Güzel Evim programıyla TV ekranına taşıyan Şeyda Sağlıkova Tomruk, 2006 yılından bu yana Art Cafe'de mimarlıktan gelen estetik bakış açısını pasta tasarımlarıyla buluşturuyor. Şeyda Sağlıkova Tomruk deneyimlerinden yola çıkarak bir işin mutfağını bilmeden o işte muvaffak olunmayacağını fikriyle: "Pastayı tasarlamanın, bir evi tasarlamaktan pek farkı yoktur aslında. Görsel özellikler, fonksiyon, sağlamlık ikisinin de olmazsa olmazlarıdır. Uygulamaya gelince, mimaride çimento ile haşır neşir olurken, pastacılıkta renk renk lezzetli kremalar kullanırsınız. Pastacılığın zor tarafı onu tasarlarken taze kalması gerektiğini biliyor olmanızdır. Bu yüzden zaman çok önemlidir. Bir yandan titizlikle üzerinde çalışırken diğer yandan içinde kullandığınız malzemelerin tazeliğini göz önünde bulundurmalısınız. Hızlı olmazsanız istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Lezzet ve tasarım ancak birlikte ise sizi başarıya ulaştırır. Bu yüzden karşıdan bakınca çok sevimli duran pastacılık işi kendinden beklenmeyecek ölçüde özveri, dikkat ve ciddiyete de ihtiyaç duyar." dedi.

Le Cordon Bleu Master Şefi Christophe Bidault: "Geçtiğimiz yıllarda pastacılık; özellikle sunum ve tasarım alanında önemli gelişim sağladı. Le Cordon Bleu'de öğrencilerimizin öncelikle klasik ve özgün tarifleri eksiksiz öğrenmelerini ve sahip çıkmalarını sağlıyor ve bu temel formasyon üzerine en modern trendleri de gösteriyoruz. Klasik reçeteler her zaman karşımıza çıkacaktır. Özellikle son yıllarda trend olarak farklı ve daha estetik yorumlarla vitrinlerde gördüğümüz "choux" ve ekler bu yaklaşımın en iyi örnekleri sayılabilir. Bu yaratıcılık sürecindeki en zor kısım; şefin kendi estetik ve tasarım anlayışının tüketicinin lezzet algısı ile örtüştürülebilmesidir." dedi.

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu ise: "Yüzyıllardır; saraylardan evlere kadar pastalar en mutlu günlerimizin tamamlayıcısı oldular. 18. YY.'da Careme'in Napolyon'un ziyafet sofraları için tasarımladığı; her biri sanat eseri olan pastalar ile açılan estetik ve sunum anlayışı günümüzde üç boyutlu yazıcılar gibi modern teknolojiler ya da moleküler gastronomi teknikleri ile limitleri zorluyor. İster klasik ister modern yaklaşımlarla olsun; pastacılıkta tasarım ve estetik anlayışındaki yapı taşlarını bu gün yine bir Çay Saati Sohbetleri etkinliğimizde İngiltere kraliyet ailesi pastalarını yapmış olan Le Cordon Bleu Master şefimiz Christophe Bidault ve yıllardır bu alanda çalışan, bunu mimarlık formasyonu ile birleştirmiş olan mezunumuz Şeyda Tomruk ile değerlendirdik." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Le Cordon Bleu Çay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title