Haberler

Eskişehir - Üniversite Öğrencilerinin Eylemine Veliler De De

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Yaklaşık Öğrenciler, Bir Süre Önce Özel Güvenlik Görevlilerinin Kampüs İçerisinde Kendilerine Saldırdığını, Rektörlüğün 50 Öğrenci Hakkında Soruşturma Açtığını Öne Sürerek Yürüyüş Yaptı. Yürüyüşe Bazı Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Öğrenci Velileri de Katıldı.

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde yaklaşık öğrenciler, bir süre önce özel güvenlik görevlilerinin kampüs içerisinde kendilerine saldırdığını, rektörlüğün 50 öğrenci hakkında soruşturma açtığını öne sürerek yürüyüş yaptı. Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenci velileri de katıldı.

Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet kapısı önünde toplanan 100 kadar üniversite öğrencisi ellerinde 'Gençler Yalnız değildir, üniversite rektörü saldırılarının hesabını verecek' yazılı pankart ile çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıyarak rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrencilerin yürüyüşüne bazı sivil toplum kuruluşları temsilcisi, ile 5-6 kadar öğrenci velisi de destek verdi. Öğrencilerin yürüyüşüne Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Cem Kaptanoğlu'nun da kadılması dikkat çekti. Prof.Dr.Kaptanoğlu'nun sivil toplum kuruluşları adına yürüyüşe destek verdiği belirtildi.

Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler adına Seval Kutlu konuşma yaptı. Anadolu Üniversitesi'nde öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını ve 6 öğrencinin yaralandığını söyleyen Seval kutlu, "Rektör atanmasının hemen ardından tüm okula astığı duyurularla yasaklar ilan eden Davut Aydın, önce üniversitemizdeki bazı devrimci öğrencilerin aileleriyle görüşmüş, arkadaşlarımızın bazılarına bu işleri bıraktığı takdirde burs vereceğini söyleyerek açıkça rüşvet teklif etmiştir. Arkasından da Bologna sürecini işleteceğini ve okulda istediğini yasaklayacağını ilan etmiştir. Şimdi kendi koyduğu yasakları korumak için tuttuğu özel güvenlikçileri öğrencilere saldırtıyor. Bununla da yetinmeyip, Bologna sürecini protesto eden 50'den fazla arkadaşlarımıza soruşturma açıldığı biliniyor" dedi.

FATMA HANIM, VELİLER ADINA KONUŞMA YAPTI

Öğrenci velileri adına konuşan ve başörtülü olan Fatma Karan'da konuşmasında öğrencilerin dövülmesine karşı olduklarını söyledi. Karan şöyle konuştu:

"Son günlerde Anadolu Üniversitesi'nde yaşanan saldırılara karşıson günlerde Anadolu Üniversitesi'nde yaşanan saldırılara karşı, çocuklarını bu saldırıların yaşandığı üniversitelere gönderen bir anne olarak tepkimi göstermek için buradayım. Buradan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne soruyorum. Geçen hafta tüm televizyonlarda çocuklarımıza yapılan saldırıyı izledik. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Bu çocukların bu yaşa gelebilmesi için aileler olarak bütün varlıklarımızı ortaya koyarak, canlarımızı dişimize takarak yetiştirmek için çaba sarf ettik. Onları dövün diye değil eğitmek için sizlere gönderdik. Eğitimin sopayla değil bilgiyle olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Çocukları özel güvenlikle karşı karşıya getirmenin, çocuklarımızı özel güvenlik birimlerine dövdürmenin hiçbir mantığı yok. Çocuklarımıza kalkan tüm ellerin karşısındayız. Çocuklarımızın kılına bile zarar gelmesine izin vermeyiz. Saldırılarız bitene kadar bu işin peşini bırakmayacağız."

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Kemal Ulusoy'da öğrencilere karşı girişilen şiddet ve terör eylemlerinin sorumlusunun, öğrencilerin güvenliğinden birinci dereceden sorumlu olan rektörlük olduğunu söyledi. Ulusoy, saldırıların sorumlusu olanların gerekli yaptırımlara çarptırılması için hukuk mücadelesinin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşu ile öğrencilerden oluşan 5 kişi Rektör Prof.Dr.Davut Aydın ile görüşmek istedi, ancak Aydın görüşmeyi kabul etmedi. Öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title