Haberler

Ruhsar Demirel: MHP'nin Tercihi Muhalefette Kalmak

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Allah vatan, millet için hayırlısını nasip etsin ama Milliyetçi Hareket Partisinin tercihi muhalefette kalmaktır." dedi.

Ruhsar Demirel MHP'nin tercihi muhalefette kalmak

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel, Onlara koalisyon çalışmalarında başarılar diliyoruz. Allah vatan, millet için hayırlısını nasip etsin ama Milliyetçi Hareket Partisi'nin tercihi muhalefette kalmaktır dedi.

Eskişehir'de MHP İl binasında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Ruhsar Demirel, basın mensuplarının sorularına yanıtladı. Felakete giden bir yolculukta bulunmayı tercih etmediklerini söyleyen Ruhsar Demirel şöyle konuştu

Yalızca aritmetik ve sayılar üzerinden bir koalisyon değil. İçeriğe de bakmak lazım. İçerik olarak da diğer 3 siyasi partinin asgari müştereki çok daha fazla. Ortak amaçları var. Kimisi bir projenin siyasi ayağı, kimisi ana aktörü, kimisi yan elemanı. Dolayısıyla bu çözülme diye tanımladığımız Türkiye'yi bölmeye yönelik giden sürecin, projenin 13 yıldır kimi akil olduğu, kimi ekonomik ayağı olduğu, kimisi siyasi aktörü oldular. Birlikte bu süreci herhalde daha iyi götürürler. Çünkü biz bu çözülme sürecini iyi bir şey olarak tanımlamıyoruz. Parti olarak en önemli ayrışma noktamız bu. Bazı konular var ki bizim diğer 3 siyasi partiyle aynı yerde durmamız aynı şekilde düşünmemiz mümkün değil. Biz Türkiye'yi bir ve bütün olarak görüyoruz. Hem milletiyle hem toprağıyla, hem tarihi ile hem bugünkü coğrafyasıyla. Tarihle yüzleşiyoruz diye milleti geçmişinden koparmaya azmetmiş kişilerle aynı yolculukta olabilir miyiz Olamayız. Bu yalnızca sayısal bir şey değil. Öyle bile olsa mevcut 3 siyasi beraber yolculukları çok daha uzun olabilir. Dolayısıyla böyle bir yolculuk onlar için çok daha hayırlı olur. Memleket için ne olur, bizim için düşüncemiz şu ki bu çözülme sureci kötü bir şey. Dolayısıyla biz bunu söyledik ama vatandaşımızın bize verdiği sandalye sayısı 80. Yeterli olmadı. Dolayısıyla biz böyle felakete giden yolculukta bulunmayı arzu etmiyoruz parti olarak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, partilerinin tercihinin muhalefette kalmaktan yana olduğunu söyleyerek bu süreçte koalisyon çalışmalarını yürüten diğer 3 siyasi partiye başarılar diledi. Demirel şunları kaydetti

Cumhuriyet tarihinin en önemli projesini yürütüyoruz diyen bir parti var iktidarda. ve bu partiyle beraber yolculuk yapan, bu partiyle beraber ciddi bir siyasi destek elde etmiş, kamusal destek elde etmiş, sayısal olarak mecliste çok daha büyük bir rakama oluşmuş bir siyasi yapılanma var. Onun yanı sıra 'masada niye biz yoğuz' diyen bir başka parti daha var. Dolayısıyla Oslo, Kandil, İmralı, Dolmabahçe süreci bunların hepsini hep beraber yaptılar. O bakımdan birlikte bu sürecin ne olduğunu milletin de görmesi adına bir yaşanması gerekiyor demek ki. Böylesi belki daha hayırlı olacaktır. Bu çözülme sürecini nihayetlendirsinler. O işin ana aktörleri daha sağ ve salim hepsi ortalıkta ve siyaset yapıyorlar. Oturdukları koltuk ne olursa olsun siyasi söylemleri var. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi olarak duruşumuz bellidir. Bunlar 400 isterken 470 verdi millet onlara toplamda. Genel başkanımız da ifade eti bunu. 470 tane milletvekililer şu anda. Beraberce bu işi yapabilirler. Anayasa'yı da değiştirebilirler yeterli çoğunlukları vardır. Bizimse Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda da ayrıştığımız konular vardı onlarla dolayısıyla ne çözülme sürecinde ne Anayasa bu sürecinde çok ortak noktamız olmadı ama diğer 3 partinin oldu. Onlara koalisyon çalışmalarında başarılar diliyoruz. Allah vatan millet için hayırlısını nasip etsin ama Milliyetçi hareket Partisi'nin tercihi muhalefette kalmaktır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ruhsar Demirel Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title