Haberler

HDP'nin Eşcinsel Adayı Sulu: Aynı Şekilde Eziliyoruz

Güncelleme:

HDP Eskişehir 6. sıra milletvekili adayı Barış Sulu, eşcinsel olduğunu belirterek, "Ben HDP'yi neden tercih ettim. Çünkü aynı şekilde eziliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eskişehir 6'ncı sıra milletvekili adayı Barış Sulu, kendisinin eşcinsel olduğunu belirterek, "Ben HDP'yi neden tercih ettim. Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar. Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz" dedi.

HDP ESKİŞEHİR ADAYLARINI TANITTI

HDP Eskişehir Milletvekili adaylarının tanıtımı Hayal Kahvesi'nde yapıldı. HDP'nin birinci sırasında göz doktoru Mete Günay, ikinci sırasında işçi emeklisi Rukiye Güven, üçüncü sırada avukat Hasan Hüseyin Karabulut, dördüncü sırada emekli memur Gürsel Şenşafak, beşinci sırada matematik bölümü mezunu Ceren Gökçe, altıncı sırada da Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Barış Sulu yer aldı.

"AYNI ACILARI BİLİYORUZ"

Eşcinsel olduğunu belirten HDP'nin Eskişehir 6'ıncı sıra milletvekili adayı 37 yaşındaki Barış Sulu, HDP'nin yüzde 10 barajını aşacağına inandığını söyledi. Neden HDP'yi tercih ettiğini de anlatan Barış Sulu şöyle konuştu:

"Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar. Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Biz de öldürüldük. Biz de hani devlet tarafından çöplüklere atıldık. Travestiler, eşcinseller, kaybedildik. Görmezden gelindik. Yok olduğumuz söylendi sürekli. Yani hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak acılardan dolayı aslında bir ortaklaşma var. Eşcinseller, biseksüeller, translar gayet HDP'nin içinde çok rahat bir şekilde hareket edebiliyorlar. Bütün kongrelerinde söz sahibi olabiliyorlar. Bundan dolayı HDP'nin içindeyim."

"ANAYASA EŞCİNSELLERLE İLGİLİ HİÇBİR MADDE YOK"

Barış Sulu şuan kendisinin Trans Danışma Merkezi Derneği'nde trans bireylerin cinsiyet geçiş süreçleriyle ilgili çalıştığını belirterek:

"Bülent Ersoy yasası diye bir yasa var. Türk Medeni Kanun madde 40. Biz onun üzerinde çalışıyoruz. Yasalarda sadece transseksüel kelimesinin geçtiği tek madde bu. Anayasada eşcinsellerle ilgili hiçbir madde yok. Anayasada cinsiyet kimliği ifadeleri yer almalı ki biz de tanınabilelim. Travesti, transseksüel, eşcinsel bütün bireyler de o Anayasa'nın içinde bütün her şeyden yararlanabilsinler. Bütün haklardan aynı şekilde eşit derecede yararlanabilmek istiyoruz. Bu kadar basit aslında çok karmaşık bir şey değil istediğimiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Barış Sulu Mete Günay Eskişehir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (128)

cayci hüseyin:

zaten kürtlere bu yakisir. sana bravo

108
52
yanıtYanıtla
cayci hüseyin:

yakisir HDPye

92
28
yanıtYanıtla
hdp'liMobil-IOS:

bende eşcinsel ve hdp liyim. yaşasın özgür halkların ve eşcinsellerin kardeşliği!

40
35
yanıtYanıtla
HDPMobil-IOS:

Hdp de ozgurluk var oglum

35
33
yanıtYanıtla
oylar HDP yeMobil-ANDROID:

adi üstünde halkların de mokratik partisi ama bazıları anlamiyor eşşege altin kemerde taksan eşşek eşşek tir.

29
26
yanıtYanıtla
yenisini getirin:

TAM BIR BIRLERINI BULMUSLAR IKISIDE AYNI ZIHNIYET KUSASIM GELDI TORBA GETIRIN

14
39
yanıtYanıtla
biji hizbullahmobilWeb@haberler.com:

Allah murtedleri boyle rezil ruspa eder.hdp ye oy veren kardesler yarin mahserde bunlarla beraber hasrolacaksiniz uyanin uyanin

38
15
yanıtYanıtla
heval denizMobil-ANDROID:

Bizim.için hdp için insanlik önemli bunu o kalin kafalariniza sokun ne olmasi değil insan olmasi yeterli

13
36
yanıtYanıtla
baran21:

escinseliigi bir hastalik olarak gören bir ülkede yasiyoruz. Avrupada gayler evlenebiliyor madem demeokrasi istiyoruz herkezin ayni haklari olsun ama bu hükümetle bunlar olmaz oylar hdp gelecegimizi kurtarmamiz lazim.

11
35
yanıtYanıtla
kürt kardeşliğiMobil-ANDROID:

çay ci huseyin sanirim sende escinselsin ama biz kurtleri eşcinsel tarihten yönetdi yönetemez ha hdp pkka yagelince onlara yakisir dersen eyvallah

12
32
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title