Haberler

Eskişehir'deki Seramik Çalıştayına Yoğun İlgi

Eskişehir'deki seramik çalıştayına yoğun ilgiESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİROdunpazarı Belediyesi tarafından 'Şehrin Ateşi' sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sürüyor.

Eskişehir'deki seramik çalıştayına yoğun ilgi

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİROdunpazarı Belediyesi tarafından 'Şehrin Ateşi' sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sürüyor.

Odunpazarı semtindeki Hicri Sezen Parkı'nda gerçekleştirilen çalıştaya 2'si yabancı olmak üzere 16 sanatçı katıldı. Sanatçıların seramik pişirim tekniklerini sergilediği çalıştaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar sanatçıların çalışmalarını ilgi ile izledi. Çalıştay alanına kurulan stantları gezen vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını da dikkatle izledi. Vatandaşlardan bazıları çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verirken, bazıları ise kurulan stantlardan seramik eşya satın aldı.

Sorkun Çömleklerinin bulunduğu stant ise vatandaşların beğenisini kazandı. Sorkunlu Çömlekçilerden, çömleklerin nasıl yapıldığını öğrenen vatandaşlar, zaman zaman tezgah başına geçerek çömlek yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi üyeleri de stantları gezen Koca Çınar Yaşam Merkezi üyelerine, sanatçılar seramik gösterisi yaptı. Sanatçılardan ve Sorkun Çömlekçilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Koca Çınar Yaşam Merkezi üyeleri, seramik hamuruna da şekil verdi.

Çalıştayı'nın en yakın takipçileri çocuklar oldu. Çalıştayın başladığı günden beri sanatçıların çalışmalarını büyük bir beğeni ve merakla izleyen çocuklar zaman zaman çalışmalara da katıldı. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde sergilenecek.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Sorkun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title