Haberler

Eskişehir - Aytulun: Kobi'lerimizi Biz Dünyaya Açmayı Planlıyoruz

Aytulun: KOBİ'lerimizi biz dünyaya açmayı planlıyoruzESKİŞEHİR'deki 'Ekonomi Kampı' toplantısına katılan Alibaba.com E-Glober Genel Müdürü Okran Aytulun, "Üretim potansiyeli olup, bu üretim potansiyelini ihracata yansıtamamış tüm KOBİ'lerimizi biz dünyaya açmayı planlıyoruz" dedi.

Aytulun: KOBİ'lerimizi biz dünyaya açmayı planlıyoruz

ESKİŞEHİR'deki ' Ekonomi Kampı' toplantısına katılan Alibaba.com E-Glober Genel Müdürü Okran Aytulun, "Üretim potansiyeli olup, bu üretim potansiyelini ihracata yansıtamamış tüm KOBİ'lerimizi biz dünyaya açmayı planlıyoruz" dedi.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından düzenlenen 'Eskişehir Ekonomi Kampı' toplantısı Rixos Otel'de yapıldı. Toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kerem Aklin, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Çakmak, Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Alibaba.com'un Türkiye'deki satış operasyonlarını yürüten E-Glober firmasının Genel Müdürü Okran Aytulun katıldı.

Alibaba.com E-Glober Genel Müdürü Okran Aytulun toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada "Böyle bir kamp için katılmam istenince bütün iş yoğunluğum içerisinde koşa koşa geldim" dedi.

'AMACIMIZ TÜRKİYE'DEKİ İHRACATI BİR ADIM ÖTEYE GÖTÜRMEK'

Yeni dünya ticaret düzeninde elektronik ticaretin çok büyük önemi olduğunu söyleyen Alibaba.com E-Glober Genel Müdürü Okran Aytulun konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu önem gün geçtikçe de artıyor. Ülkelerin yurt dışına ihracatı konusunda ya da yurt dışına talebi karşılama konusunda bu gelişimi sağlayacak fırsatı var sanal platformlar üzerinde. İşletmeler arası rekabetin açık ara lideri konumunda. Biz de E-Glober olarak 2015 yılının Ekim ayında şirketi kurduk ve Kasım ayından beri faaliyetteyiz. Amacımız Türkiye'deki ihracatı bir adım öteye götürmek, ithalat yapacak firmalara da yol gösterici alarak yola çıktık. Bu basında yer alınca insanların bilinç düzeyi de artıyor. Biz kendi ürünüyle bir yere gelebilecek noktada değiliz çünkü insanların bilinçlenmesi lazım. Teknolojiye adapte olmaları, dijitalleşmeleri lazım. Bunlar ilerledikçe bizim işimiz daha kolaylaşıyor. Ama ben Türk üreticisinin dünyada çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyorum. Alibaba.com dünyada 80 milyonun üzerinde üyeye sahip bir platform. Üyeler kendilerine bu platformda ne sağlayacaklar dediğimizde, dünya arenasına çıkacaklar, başka bir lige çıkacaklar. Alibaba.com üzerinde bir satıcıya 26 alıcı düşüyor. Aslında çok büyük bir potansiyel var. Bunu dünyanın her yerinde, 7/24 açık bir mağaza gibi düşünün, ama bunun kurumsal olduğunu düşünün. Bu potansiyeli iyi kullanmaları durumunda ben kendi işlerinde de sınıf atlayacaklarını düşünüyorum."

Görütü Dökümü

-------

-Okran Aytulun'un toplantı öncesi açıklamada bulunması,

-Aytulun'un toplantı sırasında yaptığı konuşması,

-Toplantıdaki konuşmacıların,

-Toplantıyı izleyenlerin çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR,(DHA)

==========

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Metin Güler Rixos Otel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title