Haberler

Eskişehir Artık Türkiye'nin Sevgi Ve Aşk Şehri!

Eskişehir'de Bulunan, Çevrelerine Sevgileriyle Örnek Olmuş Çiftler; Porsuk Nehri Üzerindeki "Şehr-İ Aşk" Adasının Açılışını Gerçekleştirerek Eskişehir'i Sevgi Ve Aşk Şehri İlan Ettiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak 22 – 23 Mayıs 2010 tarihlerinde Eskişehir'de bulunan, çevrelerine sevgileriyle örnek olmuş çiftler; Porsuk Nehri üzerindeki "Şehr-i Aşk" adasının açılışını gerçekleştirerek Eskişehir'i sevgi ve aşk şehri ilan ettiler.

Konuklara seyahat süresince eşlik eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışta ve ertesi gün basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmalarda şehrin yeni markasının sevgi ve aşk olduğunu dile getirdi.

22 Mayıs 2010, Cumartesi günü İstanbul'dan Eskişehir'e özel bir trenle yola çıkan davetliler, "Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım" diyen sevgi insanı Yunus Emre'nin yattığı toprağın şehri Eskişehir'de ES-ES Bando ve dans gösterisi ile karşılandılar.

Örnek çiftler, önce Eskişehir'in, bundan böyle birbirini sevenlerin çekim noktası olması adına Porsuk Nehri üzerinde oluşturulan "Şehr-i Aşk" adasının açılışını gerçekleştirdiler. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği ada açılışında, kendileri için tasarlanan sevgi kütüklerine isimlerini kazıyan konuklar; adada doğanın ve çalan müziğin etkisiyle oldukça keyifli anlar yaşadılar.

Günün bir diğer sürprizi ise; "Şehr-i Aşk" adasında düzenlenen özel nikâh merasimiydi. EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yıllardır süren mutlu evlilikleriyle örnek olmuş, birbirinden kıymetli yedi çiftin nikâhlarını tazeleyerek daha çok uzun yıllar birlikte olmalarını diledi.

Nikâhları tazelenen Suzan – Aydın Boysan, Nevra – Metin Serezli, Nedret Güvenç – Okan Bilgütay, Gül – Ekrem Bora, Gülsen Tuncer – Engin Ayça, Suna – Erol Keskin ve Aysun – Ali Kocatepe çiftleri, nikâh tazeleme cüzdanlarını aldıktan sonra çikolata şelalesi şeklindeki düğün pastalarını konuklarla paylaştılar.

Törenlerin ardından "Şehr-i Aşk" adasından kortej eşliğinde ayrılan konuklar; yol boyunca kendilerine yoğun ilgi ve sevgi gösteren Eskişehirlilere, dağıttıkları çiçekler ve sevgi mesajları ile teşekkür ettiler. Davetliler, konakladıkları Babüssaade Oteli'nde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra Cemalettin Sarar gibi Eskişehir'in önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen gala yemeğinde ise keyifli vakit geçirdiler.

"Şehr-i Aşk" Eskişehir gezisi; 23 Mayıs 2010, Pazar günü EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve konukların katılımıyla Kent Park'ta düzenlenen kahvaltılı bir basın toplantısı ile devam etti. Toplantının ardından; içinden Porsuk Nehri'nin aktığı "Şehr-i Aşk" Eskişehir'i boydan boya motorla geçen konuklar; daha sonra Bilim Sanat ve Kültür Parkı ile Haller'i gezerek gün boyunca Eskişehir'in yenilenen yüzünü keşfetme fırsatı yakaladılar.

Aysun - Ali Kocatepe, Ayça Bingöl - Ali Altuğ, Aydan - Yalım Eralp, Aylin - Gökhan Kırdar, Belma - Gani Müjde, Ebru Cündübeyoğlu - Güçlü Mete, Göksel Kortay,

Gül - Ekrem Bora, Gülsen Tuncer - Engin Ayça, Gürbüz - İlhami Atalay, Haldun Dormen, Osman Şengezer, Ilgın - İskender Paydaş, Ebru - Levent Üzümcü, Nevra - Metin Serezli, Hayrettin Karaca, Mustafa Alabora, Müge - Serdar Denktaş, Nedret Güvenç - Okan Bilgütay, Nur - Murat Aysan, Orhan Birgit, Pınar Öğün - Memet Ali Alabora, Suna - Erol Keskin, Suzan - Aydın Boysan, Vahide - Altan Gördüm gibi birçok değerli ismin aralarında bulunduğu davetliler; bundan böyle sevgi ve aşkın şehri olarak anılacak Eskişehir'de romantizm dolu iki gün geçirdikten sonra, Pazar akşamı yine özel bir trenle İstanbul'a döndüler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title