Haberler

Eski Tespihleri Abaküse Dönüştürüyorlar

Adıyaman'da Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, evlerindeki kullanılmayan eski tespihleri "Sıfır Atık Projesi"ne destek amacıyla abaküs haline getiriyor.

KEMAL KARAGÖZ - Adıyaman'da Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, evlerindeki kullanılmayan eski tespihleri "Sıfır Atık Projesi"ne destek amacıyla abaküs haline getiriyor.

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencilerinden Sefa Çalışkan, Suudi Arabistan'da çalışan babasının getirdiği kırık, bozuk ve kullanılmayan tespihleri değerlendirmek amacıyla harekete geçti.

Durumu öğretmenleriyle paylaşan Çalışkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında tespihleri abaküse çevirmeye karar verdi.

Öğretmenlerinin koordinesinde iki arkadaşıyla çalışmalara başlayan Çalışkan, okula getirdiği yaklaşık 10 bin tespih tanesinden abaküsler yapmaya başladı. Okulda kurulan atölyede çalışmalarını sürdüren öğrenciler, abaküsleri kentteki okulların ana sınıflarına dağıtacak.

"Tespihler ziyan olmasın istedik"

Sefa Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındaki kardeşinin sayı saymakta zorluk çekmesi ve "Sıfır Atık Projesi"ne katkı sunmak amacıyla evlerindeki kırık ve bozuk tespihlerin geri dönüşümüne katkı sağladıklarını söyledi.

Babasının Suudi Arabistan'da çalıştığını anlatan Çalışkan, "Babam her eve geldiğinde kırık ve bozuk tespihleri getiriyordu. Zamanla kullanılmayan tespihleri okula getirdim. Hem tespihlerin ziyan olmasını engellemek hem de onları abaküs haline getirip ana sınıfındaki kardeşlerimize kazandırmak istedim. Ana sınıfı öğrencilerinin sayı saymada kolaylık yaşamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Çalışkan, okula yaklaşık 10 bin tespih tanesi getirdiklerini aktararak "Şu an tasarlıyoruz. Yaptığımız abaküsleri okullardaki ana sınıfı öğrencilerine dağıtacağız. Onların mutlu olmalarını sağlayacağız." diye konuştu.

Okulun 11'inci sınıf öğrencilerinden Hüseyin Bayrak ise "Sıfır Atık Projesi"ne katkı sağladığı için mutlu olduğunu ifade ederek "Okulda boş zamanlarımızda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kırık tespihleri bir araya getirip abaküse çeviriyoruz. Şu anda abaküsleri tasarladık. En yakın zamanda ana sınıfı öğrencilere teslim edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Çok faydalı bir çalışma oldu

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cumali Ulvi ise öğrencilerinin son derece faydalı bir çalışmaya imza attığını ifade etti. Kullanılmayan, kırık ve bozuk tespihleri öğrencilerinin değerlendirdiğini dile getiren Ulvi, şunları kaydetti:

"Ana sınıfı öğrencilerine faydalı olmak istedik. Proje kapsamında bu çalışmamız olmasaydı öğrenciler internet ve sosyal medyada vakit geçirecekti. Öğrenciler yaklaşık iki haftadır bu işle uğraşıyor. Bu çalışmayla öğrencilerimizin daha sosyalleştiğini gördük. Çok faydalı bir çalışma oldu. Çalışmamızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık Projesi'ne uyarladık. İnşallah öğrenciler başarılı olurlar. Hedefimiz ana okulu ve ilkokulu öğrencilerinin matematikte basamakları rahatça öğrenebilmelerini sağlamak, bunu da eğlenceli bir şekilde yapabilmek."

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Anadolu Lisesi Adıyaman Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title