Haberler

Şimon Peres'in Cenazesinde Tarihi Fotoğraf! Netanyahu ve Abbas El Sıkıştı

Güncelleme:

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tokalaşması damga vurdu.

Geçirdiği felç sonrası çarşamba sabahı hayatını kaybeden İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende tarihi anlar yaşandı. Cenaze törenine Filistin üst düzeyde katıldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile el sıkıştı. Üstelik geçen yıl Fransa'daki BM İklim Değişikliği Zirvesi'ndeki tokalaşmaları Komorlar Devlet Başkanı'nın engeline takılan iki liderin samimi anları bu kez görüntülendi.

ÜLKE LİDERLERİ KATILDI

Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği törene katılan liderler arasında ABD Başkanı Barak Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair da yer aldı.


TARİHİ AN: NETENYAHU VE ABBAS EL SIKIŞTI

İsrail polisinin şehirdeki birçok yolu kapatarak geniş güvenlik önlemi aldığı ve binlerce kişinin hazır bulunduğu törende İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin lideri Abbas ile el sıkıştı.

Cenaze töreninde Mahmud Abbas, Peres'in karısına taziyelerini sundu.


NETANYAHU İLE SOHBET ETTİ

Kudüs'e geçen Abbas'ın işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı samimi sohbet objektiflere takıldı.

Peres'in cenaze törenine katılan heyette Abbas'ın yanında Macid Ferec, Hüseyin Eş-Şeyh, Saim Arikat ve Muhammed El-Medeni bulunuyor.

OBAMA TEŞEKKÜR ETTİ

Törende, Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile ABD Başkanı Obama birer konuşma yaptı.

Obama konuşmasında Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın cenazeye katılmasının "bir jest ve henüz tamamlanmamış barış konusunun hatırlatıcısı" olduğunu söyledi.


Netanyahu ise konuşmasında Peres ile başta siyasi rakipken sonrasında yakın birer dosta dönüştüklerini belirtti.

Rivlin de Peres'in ölümünün, "hayat hikayeleri aynı zamanda siyonizmin ve İsrail devletinin hikayesi olanların döneminin sonu" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

PERES DEFNEDİLDİ

Önceki gün 93 yaşındayken hayatını kaybeden Peres'in cenazesi, törenin ardından Herzl Dağı'ndaki mezarlığa defnedildi.


GEÇEN YIL DA TOKALAŞMIŞLARDI

Geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde İsrail ile Filistin liderleri arasında tarihi anlar yaşanmıştı. Zirveye katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas aile fotoğrafı çekimi sırasında el sıkışmıştı. Tarihi görüntüye Komorlar Cumhurbaşkanı Ikililou Dhoinine damga vurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şimon Peres Filistin İsrail Kudüs Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title