Haberler

"Şaron İsrail'in En Büyük Savunucularındandı"

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu, eski Başbakan Şaron'un ölümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Şaron'un hatırası milletin kalbinde ebediyen kalacak." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ariel Şaron, büyük bir lider, savaşçı, cesur bir asker ve cesaretli bir devlet adamıydı. İsrail devletinin güvenliğine çok katkı sağladı. Ariel, halkını sever, halkı da onu severdi. İsrail'in en büyük savunucularındandı. Bir kararın nasıl alınması gerektiğini, nasıl uygulanlanması gerektiği bilirdi" denildi.

Eski Başbakan Ehud Olmert de yaptığı yazılı açıklama, "Şaron, İsrail devletinde ve devlet kurulmadan önce de en büyük askerlerden ve savaşçılardan biriydi. Şaron'un ölümü, İsrail'in büyük bir siyasi liderini, güçlü bir savaşçıyı kaybetmesidir" ifadelerini kullandı.

İsrail radyosu, bugün öğle saatlerinde, eski Başbakan Şaron'un 8 yıldır tedavi gördüğü Ber Shava'daki Tel Hashomer Hastanesi'nde 85 yaşında hayatını kaybettiğini duyurmuştu. - Tel Aviv

Kaynak: AA / Güncel

Ariel Şaron İsrail Ariel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title