Haberler

Eski Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, yıllar sonra konuştu: 28 Şubat bin yıl sürecek demedim

Güncelleme:

28 Şubat döneminin Kara Kuvvetleri Komutanı olan ve ardından Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, "28 Şubat bin yıl sürecek" demediğini, "İrtica bin yıl sürerse 28 Şubat da bin yıl sürecektir" dediğini söyledi.

28 Şubat döneminin Kara Kuvvetleri Komutanı olan ve ardından Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, yıllar sonra ilk kez konuştu. Kıvrıkoğlu, "28 Şubat bin yıl sürecek" dediği iddiasını yalanlayarak "İrtica bin yıl sürerse 28 Şubat da bin yıl sürecektir" dediğini ifade etti.

Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)'nin çıkardığı Birlik Dergisi'ne konuştu. Kıvrıkoğlu, "postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat'la ilgili şunları söyledi:

"TSK'NIN DEĞİL, MGK'NIN KARARLARIDIR"

"28 Şubat kararları TSK'nın değil, MGK'nın kararlarıdır. Kararlar Anayasamızın üçüncü maddesinde ifadesini bulan değerleri aşındırmaya çalışan irticai faaliyetlere karşı alınmıştır. Bunlara karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için alınması gereken tedbirleri kapsar. Amacı, irticai faaliyetleri yok etmek veya asgariye indirmektir. Dolayısıyla irticai faaliyetler olduğu sürece 28 Şubat devam edecektir."

ESKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERLE BİR ARAYA GELİYORMUŞ

Röportajda emeklilik günlerini nasıl geçirdiği sorusunu yanıtlayan Kıvrıkoğlu, şunları söyledi:

"Bizim bir Encümen-i Daniş Grubu var. On beş günde bir onlarla bir araya geliyoruz. Encümen-i Daniş devlette üst düzey görev yapmış generaller, eski milletvekili, bakan, profesör, vali, emniyet müdürü gibi kişilerin bir araya geldiği ve ülkemizde meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği bir platform. Genellikle on beş günde bir, bazen ayda bir toplanıyoruz. Gelişmeleri değerlendirdikten sonra sonuçları kağıda döküyoruz. Daha önceleri hükümete mektup şeklinde gönderiyorduk. Ancak dikkate alınmadığını, çöpe atıldığını öğrendik. Şimdi göndermiyoruz."

"İRTİCA BİN YIL SÜRERSE 28 ŞUBAT DA BİN YIL SÜRECEKTİR DEDİM"

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ı istifaya sürükleyen 28 Şubat 1997'deki MGK kararlarını ve o süreçte söylediği belirtilen "28 Şubat bin yıl sürecek" sözünü de değerlendiren Kıvrıkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Gazeteciler, Başbakan Bülent Ecevit'e, '28 Şubat bitti mi?' diye sorarlar. Başbakan da, '28 Şubat defteri kapandı' şeklinde bir cevap verir. Bundan birkaç gün sonra MGK toplantısı vardı. Toplantıda söz aldığım zaman Başbakan'ın bu sözünden ötürü, '28 Şubat kararları TSK'nın değil, MGK'nın kararlarıdır. Kararlar Anayasamızın 3'üncü maddesinde ifadesini bulan değerleri aşındırmaya çalışan irticai faaliyetlere karşı alınmıştır. Bunlara karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için alınması gereken tedbirleri kapsar. Amacı, irticai faaliyetleri yok etmek veya asgariye indirmektir. Dolayısıyla irticai faaliyetler olduğu sürece 28 Şubat devam edecektir. İrtica bin yıl sürerse 28 Şubat da bin yıl sürecektir' dedim."

28 ŞUBAT DAVASINA DAHİL EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞ

Gazetecilerin 28 Şubat'la ilgili sözlerini kırparak yayınladığını ifade eden Kıvrıkoğlu, "Bu sözlerden dolayı beni 28 Şubat davasına dahil etmeye çalıştılar. Sözlerin tamamını göz önüne alınca vazgeçtiler. Dava görülürken de telekonferans yoluyla bilgime başvuruldu. O sırada bana, '28 Şubat bir darbe midir?' diye sordular. 28 Şubat'ın kesinlikle bir darbe olarak nitelendirilemeyeceğini belirttim" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Salih Zeki Çolak 28 Şubat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title