Haberler

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI, 'HAYVAN HIRSIZLIĞI' SORUŞTURMASINDA 'RÜŞVET' TAKİBİNE TAKILMIŞ

Güncelleme:

ÇANAKKALE'nin Gökçeada Belediyesi'ne düzenlenen 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonunda gözaltına alınıp, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Ünal Çetin'in aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında 'rüşvet alma' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇANAKKALE'nin Gökçeada Belediyesi'ne düzenlenen 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonunda gözaltına alınıp, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Ünal Çetin'in aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında 'rüşvet alma' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede; 'hayvan hırsızlığı' suçuna yönelik yürütülen başka bir soruşturmada şüphelilerin telefon dinlemesi çalışmasında Çetin'in rüşvet aldığı ile ilgili konuşmaların tespit edilmesi sonrası rüşvet soruşturmasının başlatıldığını belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak'ta Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu düzenledi. Operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, imar müdürü S.D., kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., eski Gökçeada İYİ Parti İlçe Başkanı H. E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları sonrası 3 Şubat'ta mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü S.D., eski İYİ Parti İlçe Başkanı H.E. tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Rüşvet almakla suçlanan Ünal Çetin, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca 4 Şubat'ta görevinden tedbiren uzaklaştırıldı. Çetin'in 20 Temmuz'da tutukluğunu değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, tahliyesine karar verdi. Çanakkale Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çetin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Ünal Çetin'in yargılandığı davada soruşturma tamamlandı, iddianame hazırlandı. İddianamede; 11 Kasım 2022 tarihinde Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'hayvan hırsızlığı' suçuna yönelik yürütülen başka bir soruşturmada şüphelilerin telefon dinlemesi çalışmasında; Çetin'in rüşvet aldığı ile ilgili konuşmaların tespit edilmesi sonrası rüşvet soruşturmasının başlatıldığına yer verildi. İddianamede, Çetin'in ifadesi de yer buldu.

'KİMSEDEN RÜŞVET ALMADIM'

Çetin, ifadesinde, Devraldığım herhangi bir gayrimenkul yoktur. Kimseden 100 bin TL borç almadım. İkamet arasında ele geçen 9 bin 900 euro şahsıma ait, ikametimde sakladığım paradır. 1 Temmuz 2022 yılında oğlumun düğünde takılan takıların bir kısmını dövize, bir kısmını da altına çevirdik; saklıyoruz. Üzerime atılı rüşvet suçlamasını kabul etmiyorum. Kimseden rüşvet almadım. Kimseden haksız menfaat temin etmedim. Ada dayanışmasının Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) gönderdiği dilekçenin aynısı, Çanakkale Valiliği'ne de gönderilmiş. Çanakkale Valiliği tarafından 2022 yılı mayıs ayında denetim yapıldı. Yine Sayıştay tarafından da gerekli incelemeler yapıldı. Ayrıca belediye meclisinde 2022 kasım toplantısında yaptığımız işlemler meclis kararı ile de ibra edildi. Hakkımdaki suçlamalar asılsızdır, serbest bırakılmayı talep ediyorum dedi.

RÜŞVET İSTEDİ, KABUL ETMEDİLER

İddianamede; Çetin'in, şüpheli R.G. aracılığıyla K.Ç.'nin tarla vasfındaki taşınmazını arsa vasfına geçirmek için rüşvet istediği fakat iletişim dinlemesinde ve alınan beyanlarda K.Ç.'nin bunu kabul etmediği belirtildi. S.Y.'nin 334 ada 277 parsel arsa üzerinde başlatmak istediği projenin onaylanması için Çetin'in rüşvet istediği fakat alınan beyanlar dikkate alındığında S.Y.'nin kabul etmediği de iddianamede yer aldı.

ARSADAN PAY İSTEDİ

M.M. ve S.A.'nın Yeni Mahalle'de 344 ada 401 parsel ve 344 adda 859 parsel ile ilgili bekleyen 2 farklı proje için resmi ruhsat başvurusunun kabulü için S.D. ve Çetin tarafından kendilerinden istenilen 2+1 dairenin belediye başkanının talebi doğrultusunda Hasan Erdem'in adına satış yapıldığı, L.Y.'nin Kuzulimanı Mahallesi İsmail Gaspırlı Caddesi 540 ada 5 parselde bulunan imarlı arsa vasfındaki araziye yapılan binaya iskan almak için 150 bin TL verildiğine vurgu yapıldı. M.V.Ç.'nin, Kuzulimanı Mahallesi 14 ada 14 parselde bulunan 11 bin 555 metrekare büyüklüğündeki arasının yeşil alan sorununun çözümü için Ünal Çetin'in arsadan pay istediği, şüpheli E.B.'nin B.B. aracılığıyla 20 bin TL rüşvet verdiği belirtildi.

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ, ÇETİN'LE BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ

MASAK'a gönderilen ihbar mektubu, MASAK mali analiz raporları, alınan beyanlar ve toplanan deliller ışığında savcı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in; K.Ç., S.Y., L.Y., ve M.V.Ç.'den rüşvet talep ettiğini ancak kabul edilmediğini belirtti. Şüpheliler S.A., M.M., E.B. ve B.B.'den rüşvet talep edildiği, şüphelilerin de bu rüşveti verdiğinin altı çizildi. Gökçeada Belediyesi Fen işleri Müdürü S.D.'nin; L.Y., S.Y., S.A. ve M.M'.ye yapılan rüşvet teklifinde Ünal Çetin ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği iddianamede yer aldı. Şüphelilerden H.E.'nin; S.A. ve M.M.'den alınan rüşvet konusunda Çetin ve S.D. ile birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğinin altı çizildi. Şüpheli R.G.'nin, K.C.'ye teklif edilen rüşvet suçuna aracılık ettiği belirtildi. Savcı, Ünal Çetin, eski Gökçeada İYİ Parti İlçe Başkanı H.E., müteahhit R.G. ve İmar Müdürü S.D. hakkında 'rüşvet alma' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istedi. B.B., E.B., M.M. ve S.A. hakkında ise 'rüşvet verme' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu. (DHA) FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ünal Çetin Çanakkale Gökçeada Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title