Haberler

Eski Bakandan ?bismillah?lı Ders Zili

Kayseri'DE 2015-2016 eğitim yılı açılışına katılan eski bakan Taner Yıldız " ya Allah Bismillah diyelim ve kazasız, belasız bir eğitim-öğretim yılı temenni edelim. Bismillah?? diyerek, okul zilini çaldı Melikgazi ilçesi Osman Ulubaş İlkokulunda düzenlenen yeni ders yılı açılış törenine Vali Vekili Erdoğan Aygenç, eski bakan ve Kayseri AK Parti 2.sıra milletvekili adayı Taner Yıldız ve protokol mensupları katıldı.

Kayseri'DE 2015-2016 eğitim yılı açılışına katılan eski bakan Taner Yıldız " ya Allah Bismillah diyelim ve kazasız, belasız bir eğitim-öğretim yılı temenni edelim. Bismillah?? diyerek, okul zilini çaldı

Melikgazi ilçesi Osman Ulubaş İlkokulunda düzenlenen yeni ders yılı açılış törenine Vali Vekili Erdoğan Aygenç, eski bakan ve Kayseri AK Parti 2.sıra milletvekili adayı Taner Yıldız ve protokol mensupları katıldı. Mehter takımının gösteri yaptığı, marşlar çaldığı 2015-2016 yılı açılışında bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,öğrencilere " Türkiye'nin geleceğini belirleyecek öğrencilerimiz?? diyerek başladı. Yıldız, " Eğitim, ülkemizin vazgeçilmezidir. Eğitim ve öğretimle insanlar gelişir. Bu gelişmeye hayırseverlerimiz okul yaptırarak, önemli katkı koymaktadır. Sadece devletimizin bütçesiyle eğitim olmuyor. Hayırseverlerimizin bu konudaki çabasını önemsiyoruz. 12 yıllık dönem öncesi, bütçeden en çok payı Milli Savunma Bakanlığı alıyordu. Şimdilerde ise Milli Eğitim bütçesi öndedir. TÜİK verilerine göre Türkiye'de okuma oranı üçte bir kadardır. 6 saat TV izliyor,3 saat internete giriyoruz ama 1 dakika kitap okuyoruz. Bu rakamlar kabul edilemez. Okuma oranın artması konusunda çabı sarfediyoruz. Bizler bu günlere hikayeler, romanlar okuyarak geldik. Siz örgencilerde bol bol kitap okuyun.??dedi. Türkiye'nin çevresindeki olaylardan dolayı sıkıntılı olduğuna da değinen eski bakan Yıldız " Çevremizde çok sıkıntılar var.Daha geçtiğimiz günlerde 9 yaşındaki Elif'i, ne yazık ki terör belasına feda ettik. Ege denizinde boğularak ölen kobanili Aylan'da okula gidemedi. Sizlerin daha müreffeh bir Türkiye için, daha iyi şartlarda yetişmiş olmasını istiyoruz. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl 815 milyon TL harcadı. 9 bin 500 derslik yapıldı. Ögrencilerimizi daha fazla sayıda bilgisayarla,tabletlme buluşmasını, interneti kullanmasını sağlayacağız. Elbette internette zararlı olan şeyleri ayıklayarak??şeklinde sözlerini sonlandırdı. Şehit askerler ve polisler için okul 4.sınıf örgencisi Sema Usta, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'a "Polislerimizi, askerlerimizi çok seviyoruz. Ülkemiz için yaptığınız fedekarca çalışmadan dolayı size bu çiceği sunuyorum" diyerek bir buket çicek vermesi alkışlandı.

Taner Yıldız, törenin sonunda protokol mensupları ve öğrencilerle birlikte yeni ders yılını, okul zilini " ya Allah Bismillah diyelim ve kazasız, belasız bir eğitim-öğretim yılı temenni edelim. Bismillah?? " diyerek çalarak, başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Aygenç Taner Yıldız Melikgazi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
title