Haberler

Turgutlu'da Gülcan Çelen Davasının 3. Duruşması Yapıldı

Güncelleme:

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Gülcan Çelen'in eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın 3. duruşması yapıldı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Gülcan Çelen'in eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın 3. duruşması yapıldı.

mütalaasını veren savcı, aldatılmanın boşanma nedeni olacağını, öldürme nedeni olarak gösterilemeyeceğini söyledi.

Manisa Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasına sanık M. Çelen, Gülcan Çelen'in babası Mustafa Ergün, babanın avukatı Serpil Yeşilyurt ve M. Çelen'nin avukatı Emin Uz katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyesi kadınlar ve CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel de izledi. Daha önceki duruşmalarda eşinin kendisini aldattığını öne süren M.Ç. hakkında savcının mütalaası okundu. Savcı tasarlayarak kasten adam öldürme suçunun aşikar olduğunu ve sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanamayacağını söyledi. Savcının mütalaasında aldatmanın öldürme nedeni olamayacağı ancak boşanma nedeni olabileceği söylendi. Duruşma M.Ç'nin avukatının süre istemesi üzerine 27 Aralık 2013 tarihine ertelendi.

"ÖRNEK GÖSTERİLEBİLİR"

Davanın ardından konuşan Gülcan Çelen'in babası Mustafa Ergün'nün avukatı Serpil Yeşilyurt, savcının mütalaasının kadın cinayetlerine yönelik davalara örnek olacağını söyledi. Yeşilyurt, "Tüm kadın cinayetlerinde kocalar aynı nedene sığınıyor. Eşim beni aldattı, haksız tahrik indiriminden yararlanmak istiyorum diyorlar. Burada aldatma yok. Ama bu mütalaa ile aldatmış olsa bile haksız tahrik indiriminden yararlanılamayacağı ancak boşanma nedeni olabileceği belirtildi. Bu tüm kadın cinayetlerindeki davalara örnek olsun. Aldatmış olsa bile kimseyi öldüremezsiniz" dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Manisa Adliyesi'nde görülen dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de adliye önünde toplanarak eylem yaptı. Eyleme Manisa CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz de destek verdi. Eylemde basın açıklamasını yapan Platform Sözcüsü Ayşe Doğan, "Bizler, Gülcan kardeşimizin katilinin en ağır cezayı alması için buradayız. Davadan ağır ceza kararı çıkana dek bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Elinde kızının resmi ve "Kızımın Hesabını Soruyorum" yazılı döviz taşıyan baba Ergün destek verdiği eylemde gözyaşlarına hakim olamadı. Eylemin sonunda CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz de baba Ergün'ün yanına gelerek teselli etmeye çalıştı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 7 Mart 2013 tarihinde Gülcan Çelen (38) ve eşi M. Çelen (38) tartışmış, eline bıçak alan öfkeli koca, evden çıkan karısını sokakta 3 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakine Öz Yeşilyurt Turgutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title