Haberler

Esenyurt'taki Cami Yangını

Güncelleme:

CABİR Başkanı: "Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur"

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nde kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen yangına ilişkin, " Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur" dedi.

Olayla ilgili Halkalı Zeynebiye Kültür Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabulut, olayın İslam düşmanlarınca planlanan bir proje olduğunu savundu.

Karabulut, "Suriye'de, Irak'ta, Pakistan'da, Afganistan'da, Bahreyn'de ve diğer İslam ülkelerinde yaşanan olaylar bunun şahididir. Irak'ta IŞİD'in birkaç haftada işlediği suçlara baktığımız zaman IŞİD kesinlikle Sünni camiayı temsil etmiyor, bir terör örgütüdür. Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur" diye konuştu.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ,DİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN"


Muhammediye Camisi imamının da 10 gün önce tehdit edildiğini öne süren Karabulut, "Sahabe'ye küfreden değil, saygı duyan bir millet" olduklarını hatırlatarak, olayla ilgili emniyet tarafından da önlem alınmadığını savundu.

Karabulut, "Camileri kundaklayanların ortaya çıkarılması gerekiyor. Yapılan saldırıyı İslam dışı bir hareket olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Bu tür olayların endişe verici olduğunu söyleyen Karabulut, "Terör örgütü ve çeteler, Ortadoğu'dan, İslam bölgesinden ve Türkiye'den defolsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Saldırıyı yapanlar IŞİD üyesi mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"10 gün önce selefi olduklarını açıkça ilan eden 3 genç, caminin imamına gelmişler ve imamı tehdit etmişler. Bundan yola çıkarak da Ortadoğu'daki bütün eylemlerin tamamının arkasında Selefi ve Vahhabi anlayışı vardır. El- Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve Nusra da onların kollarıdır."

Toplantıya, Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği Alimler Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Abdullah Turan ve Zeynebiye Camisi imamı Hamit Turan da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Karabulut Esenyurt Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title