Haberler

Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için "Türk askerinin Suriye'den çekilmesi" şartını sundu

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir Rus medya kuruluşuna verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için, Türk askerinin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi şartını koştu.

Suriye lideri Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin ardından Rus ajansı Novosti'ye verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğini ifade etti.

ŞART KOŞTU

Esad, "Türk askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi" koşuluyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu belirtirken, "Erdoğan'la görüşmenin gerçekleşebileceği tek durum budur" şeklinde konuştu.

"SAVAŞ BİTMEYECEKSE GÖRÜŞMENİN NE ANLAMI VAR?"

Esad röportajında, "Suriye'deki savaşın nihai bir sonuca ulaşmasını sağlamayacaksa böyle bir görüşmenin ne anlamı var ve neden düzenleniyor?" sorusunu yöneltti.

KREMLİN'DEN BARIŞ ÇAĞRISI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, dün Rusya lideri Putin ile gerçekleştirdiği kritik görüşme sonrasında açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını onaylamış ve iki ülkenin "barıştırılmasına" yönelik Moskova'nın girişimlerine atıfta bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

vatandaş rıza:

Suriyelileri sana geri göndereceğiz diyecek sende he hepsini geri kabul edicem diyeceksin secimden sonrada daha fazlasını bize yollayacaksın olay bu

1
1
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Şart koşman için elinin karşı taraftan güçlü olması lazım, Esad blof yapıyor bence.

1
1
yanıtYanıtla
Feyzullah Atçı:

Eyyy Esed sen kim oluyosunda şart sunuyosun daha dur şama kadar gelip emevi camisinde namaz kılacağız Yüce Allahın izniyle

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title