Haberler

Erzurum - Yarım Saatlik Yağmur Erzurum'u Felç Etti

Erzurum'da, Yarım Saat Süren Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti. Cadde ve Sokaklar Nehre Döndü, Taşkınlar Nedeniyle Ambulans, Otomobil ve Özel Halk Otobüsleri Yolcularıyla Birlikte Mahsur Kaldı. Sivil Savunma ve İtfaiye Ekipleri, Kurtarma Çalışmaları İçin Seferber Oldu.

Erzurum'da, yarım saat süren sağanak yağış hayatı felç etti. Cadde ve sokaklar nehre döndü, taşkınlar nedeniyle ambulans, otomobil ve özel halk otobüsleri yolcularıyla birlikte mahsur kaldı. Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri, kurtarma çalışmaları için seferber oldu.

Kötü hava koşullarının 2 günden beri etkili olduğu Erzurum ve çevresinde bugün saat 14.30 başlayan ve sağanak halinde yarım saat boyunca süren yağış, kentte yaşamı tam anlamıyla felç etti. 30 dakika içinde metrekareye 21 kilogram yağış düşmesi sonucu alt yapı iflas edince cadde ve sokaklar suyla doldu. Tıkanan trafik nedeniyle acil hasta taşıyan ambulanslar bile yol alamaz oldu. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapalı otoparkı ile zemin katını su bastı. Yağmura dışarıda yakalanan, caddenin karşısına dahi geçemedi.

İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yağışların ardından çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri taşkın yüzünden mahsur kalanların yardımına koştu. İl Kriz Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, kaymakamlıklara, kamu ve özel kuruluşlara, uyarıda bulundu. Sağanak yağışların yarın ve cuma günü İspir, Tortum, Şenkaya, Olur, Pazaryolu ve Oltu'da etkili olacağına işaret eden Nurullah Aktaş, su baskınları ve sele karşı dikkatli olunmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title