Haberler

Erzurum - Sağlık Bakanı Akdağ, Bayram Kutlamasında Referandum Değerlendirmesi Yaptı

"200 Senelik Bir Sistemin Değişeceği Günlerdeyiz"

"200 SENELİK BİR SİSTEMİN DEĞİŞECEĞİ GÜNLERDEYİZ"

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 200 senelik bir sistemin değişeceğini söyledi. Akdağ, halkın üzerinde olan vesayet sistemlerinin artık sona ereceğini belirtti.

Ramazan Bayramı sebebiyle Erzurum Öğretmenevinde kutlama töreni yapıldı. Bayramlaşma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, askeri ve mülki erkan katıldı. Bayramlaşma sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kardeşlik duygularının pekiştiği günler yaşandığını söyledi.Referandumda Erzurum'un büyük ekseriyete 'evet' diyeceğini belirten Bakan Akdağ, "Çünkü artık darbe dönemlerinin geride daldığı, demokrasinin iyice oturduğu bir Türkiye istiyoruz. Önümüze fırsat geldi, referandum sandığı büyük bir fırsattır. 200 senelik bir sistemin büyük ölçüde değişeceği günlerdeyiz. Halkın iradesinin üstünde vesayetlerin oluşturduğu sistemler artık olmayacak. Osmanlının son dönemlerinde bir taraftan meşrutiyete geçerken de bunlar oluşmuş. Meşrutiyete geçilmesine rağmen belli güçler halkın üzerinde imtiyazlar istemişler ve bunu sağlamışlardır. 200 yıllık tarihte tek istisna birinci meslistir. Birinci meclis çok farklı şekilde oluşmuştur. Ardından darbe dönremleri gelmiştir. Ülkede yargının TBMM'nin ve hukukun üstünde olduğu sistemler oluşturulmuştur. Bunlar değişecek, demokrasi Türkiye'ye iyice yerleşecek"dedi.

Referandum sonuçları hakkında da bir tahmin yapan Akdağ, Erzurum'un evet oylarının yüksekliğinde ya Türkiye birincisi ya da ilk üç içerisinde olacağını söyledi. Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı tahminle ilgili ise "Sayın Başbakan tahmin etmişse en doğrusu odur. Ona çok ciddi anket sonuçları gidiyor. Biz parti olarak anket çalışmalarına saha çalışmalarına önem veriyoruz" diye konuştu. Akdağ bir ilçe gezisinde yanına gelen 18 yaşındaki bir gencin sonuçlarla ilgili olarak yüzde 56 evet, yüzde 44 hayır oyu çıkacağını tahmininde bulunduğunu söyledi.

Referandum sürecinin çok gergin geçmediğini tek önemli problemin BDP'nin yaptığı boykot ve arkasında yatan zorbalık olduğunu vurgulayan Akdağ, bazı yerlerde vatandaşların yapılan baskılarla ilgili kendilerine şikayette bulunduğunu, bu konuyu emniyet güçlerine ilettiklerini söyledi. Telefonla veya başka şekillerde vatandaşlara baskı yapıldığını ileri süren Akdağ, bunu da PKK'nın yaptığını vurguladı. Akdağ, "BDP'nin baskı yapmıyoruz demesi boşunadır. Çünkü onlar parti olarak baskı yapıyor mu yapmıyor mu bilemkem. Ama PKK elinden geleni yapıyor. BDP'nin bunu kınaması lazım. Vatandaşın iradesine nasıl baskı yapılır. Bunlar samimi değiller, bu yapılan mahalle baskısından da öte bir baskıdır. Türk halkı bunlara itibar etmeyecek, oylamaya yüksek bir katılım olacak. Türkiye için evet oylarıyla güzel günler gelecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title