Haberler

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Eemniyette İfade Verdi

Erzurum'da Okul Onarımlarında Yolsuzluk Yapıldığı İddiasıyla Özel İdare ve Milli Eğitim Bünyesinde Başlatılan Soruşturma Kapsamında Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın İfadesine Başvuruldu.

ERZURUM'da okul onarımlarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Özel İdare ve Milli Eğitim bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın ifadesine başvuruldu.

Erzurum'daki bazı Yatılı İlköğretim Bölge Okulularında (YİBO) hiç onarım yaptırılmadan altı ayrı hak ediş raporu ile müteahhit Bayram K.'ya Özel İdare'den 1 milyon 359 bin lira ödendiği ortaya çıktı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından hazırlanan tutanak, valilik ile cumhuriyet savcılığına 1 Aralık 2009 günü iletildi. Savcılık soruşturma başlatırken Vali Sebahattin Öztürk, ortaya çıkarılan yolsuzlukla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi.

Müteahhit Bayram K., önce "Evet ben bu yolsuzluğu yaptım. Üç yıldan beri bir gün ortaya çıkar diye uyku uyuyamıyorum. Beni kurtarın" diyerek, boncunu ödemek için Özel İdare Müdürlüğü'ne çekleri teslim etti. Bankalardaki hesabına ve mal varlığına el konulan 36 yaşındaki Müteahhit Bayram K., olayın savcalığa intikal ettirilmesi üzerine ortadan kayboldu.

Yapılan teknik takip sonucu geçen hafta Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare Müdürlüğü'nde operasyonlar düzenlendi. Sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan N.K. ve A.U. tutuklandı, İl Özel İdare Müdürlüğü'nde görevli Ö.D, T.Y. ve M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın makamına geldi. Polisle bir süre makamında görüşen Fevzi Budak, daha sonra ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaklaşık 27 yıldan bu yana Erzurum'da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2 Mayıs 2003'ten bu yana 11 kez görevinden alındı. Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale ve İstanbul'da çeşitli görevlerde bulunan Budak, son olarak 2009 yılının Şubat ayında Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'nin kararı ile Ankara'dan Erzurum'a döndü. 11 kez alındığı koltuğuna 11'inci kez dönen Budak'ın çilesi Milli Eğitim Bakanlığı'na Nimet Çubukçu'nun atanması ile son bulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title