Haberler

İmamoğlu'nun mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş'in 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesi ortaya çıktı. Uzman çavuş ifadesinde "Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim. Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar. 'PKK sloganı atamazsınız' şeklinde bağırdım. Elimdeki demir paraları fırlattım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs akşamı Erzurum Kent Meydanı'nda yaptığı konuşması sırasında kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Çıkan olaylarda İmamoğlu'nun içinde bulunduğu otobüsün camları kırıldı, 17 kişi de atılan taş ve pet şişe sonucu yaralandı.

İmamoğlu'nun mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

"KAFA KARIŞTIRAN 1 KİŞİ VAR"

Olayla ilgili gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş." dedi.

İmamoğlu'nun mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

GÖZALTINA ALINDI

Gelişmeler dikkatle takip edilirken Milli Savunma Bakanlığı, uzman çavuşun gözaltına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "7 Mayıs 2023'te Erzurum'da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli P. Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ gözaltına alınmıştır. Uzman Çavuş hakkında derhâl idari tahkikat başlatılmış, yapılan tahkikat sonucunda Uzman Çavuş'un sözleşmesi feshedilmiştir. P. Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021'de 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

İmamoğlu'nun mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

UZMAN ÇAVUŞUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan MSB tarafından sözleşmesi feshedilen Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş'in, 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesi ortaya çıktı. Keleş, ifadesinde şunları söyledi; "Ben daha önce emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Aynısını tekrar ederim. Arkadaşım Serhat'la birlikte gezmek amacıyla caddeye doğru gittik. Caddede Serhat'la ayrıldık. Ekrem İmamoğlu'nun konuşması daha yeni başlamıştı. Serhat'la birlikte miting alanının dışında bekleyen gruba katıldım. Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim. Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar. 'PKK sloganı atamazsınız' şeklinde bağırdım.

İmamoğlu'nun mitingindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

"ELİMDEKİ DEMİR PARALARI FIRLATTIM"

Hakaret içerikli kelimeler kullanmadım. Elimdeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım. Sonrasında Serhat'la ayrıldık. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Soğukkanlılığımı koruyamadığım ve bu olaya karıştığım için pişmanım. Adli kontrol tedbirinin reddine karar verilmesini talep ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu İstanbul Erzurum Akif PKK Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

bekir yapici:

adam uzman cavus olmus ama ifadesine bakarsak cahilin önde gideni Türkle kürtle pkk ile ne alakasi var zafer isaretini ilk kullananlar orta cagda oku hedefe isabet ettiren ingiliz okcularmis ve daha sonra ikinci dünya savasi sonrasi churchill´in kullanmasi ile dünyaya yayilmis yani dünyada her kesimden insanin kullandigi bir sembol.

509
170
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

yazık mı değil mesleğine çocuklarına. kimin umrundasın şimdi erdoğanın mı imamoğlunun mu.

545
47
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Ankara'yı vermemek için canını veren Ömer Halisdemir hiç merak etmesin. Bizlerde Türkiye yönetimini başkasının ellerine vermemek için, Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar başa getireceğiz.

151
181
yanıtYanıtla
Haydar senkal:

Turkiye cumhuriyeti kimsenin malı degil . Demomrasi kazanacak

yanıt67
yanıt17
ERKAN :

hayırdır nereyi kime veriyorsunuz siz iyiden iyiye bu ülkeyi bir kişinin sanmaya başladınız

yanıt29
yanıt8
Geliyor Az Kaldı:

Burası Erzurum ne demek? Orada başka kanunlar mu geçerli?

208
55
yanıtYanıtla
Celal:

Görevini bilmeyenler maalesf çok. Müteahhitler, çiftçiler,doktor, asker,din alimi geçinen çok bilmisler vs vs. Hepsi değil ama 1 tanesi bile fazla.

190
27
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

artık işsizsin, gitti 30 bin maaş.:)

157
34
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Devlet, kanun ve yasalar ne için var? İşsiz kaldın. Bol bol düşünürsün artık!..

130
24
yanıtYanıtla
Dogan Kaymaz:

Bu tür olaylarla ülkemiz zarar görür demokrasimiz yara alır her siyasi parti güven için de kendini ifade edebilmeli farklılıklar olabilir düşünce ve ifadelerine katılmayabilirsin ama bu sana taşlı sopalı saldırma hakkı vermez ne olacaksa olsun ama hukuk kuralları içinde olsun

138
9
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title