Haberler

Erzurum'da Hocalı Katliamı Lanetlendi

Güncelleme:

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde Ermeniler tarafından düzenlenen katliamın kurbanları, olayın 2. yıl dönümünde Erzurum'da anıldı.

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde Ermeniler tarafından düzenlenen katliamın kurbanları, olayın 21'inci yıl dönümünde Erzurum'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) tarafından çeşitli etkinliklerle anıldı. ASİM-Der Başkanı Göksel Gülbey, " Hrant Dink'in eşi Rakel Dink diyor ki 'Adelet istiyorum'. Biz de dünyanın gözü önünde yapılan Hocalı katilamı için adalet istiyoruz" dedi.

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından yapılan katliamın kurbanları Erzurum'da ASİM-DER tarafından anıldı. Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Cumhuriyet Caddesi'nde Hocalı katliamının sonrasında çekilen fotoğraflar sergilendi. Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüh Tavlaşoğlu, ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey ile dernek üyelerinin katıldığı sergide katilamın ayrıntıları anlatıldı.

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, resmi rakamlara göre 613 kişinin 11 saatte vahşice katledildiğini, hamile kadınların bebeklerinin cinsiyeti üzerine iddiaya girilerek karınlarının yarıldığını söyledi. Hocalı katliamını doğrudan ve dolaylı destekleyenleri kınadıklarını belirten Göksel Gülbey, "Ermenistan, Müslüman bir ülke olsaydı Avrupa bu kadar Ermeni Diasporasını destekler miydi? Hrant Dink'in eşi Rakel Dink diyor ki 'Adelet istiyorum' Biz de adalet istiyoruz. Kan susacaksa adaletle susar. Biz de dünyanın gözü önünde yapılan Hocalı katilamı için adalet istiyoruz" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez de Hocalı Katliamının 21'inci yıl dönümünde 4 dilde belgesel hazırladıklarını bildirdi. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca hazırlanan belgeselde katliamın içler acısı halinin yer aldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "Hocalı'da yapılan vahşilikleri unutturmayacağız. Bu belgeseli ABD senatosu ve meclis üyelerine göndereceğiz. Yine ABD, Fransa, Almanya ve İlgiltere'deki STK'lara, medya temsilcilerine göndereceğiz. 26 Şubat 1992'de Hocalı'da yaşanan insanlık dışı olayları anlatmış olacağız" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Azerbaycan Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title