Haberler

Erzurum'da Hes Zirvesi

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesinde yaklaşık iki yıldır vatandaşlarla güvenlik güçlerini karşı karşıya getiren Hidro Elektirik Santrali (HES) projesi için Valilikte toplantı yapıldı.

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesinde yaklaşık iki yıldır vatandaşlarla güvenlik güçlerini karşı karşıya getiren Hidro Elektirik Santrali (HES) projesi için Valilikte toplantı yapıldı. Vali Sebahattin Öztürk başkanlığındaki toplantıya katılan belediye başkanları ve muhtarlar endişelerini dile getirdi. Bağbaşı Beldesi Cami Mahallesi Muhtarı Ali Adalar, "Vali Bey, beldelilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi" dedi.

Tortum İlçesi'nin Ödük Vadisi üzerindeki Pehlivanlı, Serdarlı ve Bağbaşı beldeleri ile Dikmen ve Şenyurt Köyü'nde yapılması planlanan HES'lere tepki gösteren yöre halkı yaklaşık 2 yıldan beri çalışmalara izin vermedi. 5 Ağustos ve 5 Eylül tarihlerinde Bağbaşı Beldesi'nde meydana gelen olaylarda 4 kişinin yaralanması ve çok sayıda köylünün gözaltına alınarak mahkeme kararları ile cezalandırılması üzerine Valilik harekete geçti.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapılan topantıya Tortum Kaymakamı Yılmaz Kurt, Bağbaşı Belde Belediyesi Başkanı AK Partili Karabey Eroğlu, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile HES inşaatını yapacak şirket yetkilileri katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda mahalle ve köy muhtarları HES'le ilgili endişelerini dile getirdi. Toplantı çıkışı Kaymakam Yılmaz Kurt, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, Bağbaşı Belde Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, "Vali Bey anlattı, biz dinledik. Herhangi bir uzlaşma sağlanmadı" dedi.

Bağbaşı Beldesi'nin Cami Mahallesi Muhtarı Ali Adalar, "Anladığım kadarıyla HES'in çalışmaları hiçbir şekilde engellenmeyecek. Oturma eylemi suç teşkil etmiyor. Vatandaşlar HES' protesto için oturabilir ancak taş atmadıktan sonra gayet normaldir dendi" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title