Haberler

Erzurum'da Enerji Verimliliği Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Erzurum'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen seminerde enerji verimliliği konusu ele alındı. Vali Vekili Lokman Düzgün, enerji verimliliğinin önemine vurgu yaparak, herkesin bu konuda sorumlulukları olduğunu belirtti. Seminere, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karasu, Airlight Aydınlatma AŞ Genel Müdürü Saltuk Erdemli ve diğer kurum amirleri katıldı.

Erzurum'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla "Enerji Verimliliğinde Yasal Zorunluluklar, Aydınlatma Sistemlerinde Tasarruf Potansiyeli ve İklim Değişikliğine Etkisi" semineri düzenlendi.

Valilik öncülüğünde, aydınlatma firmasının katkılarıyla Enerji Verimliliği Haftası kapsamında bir otelde düzenlenen seminerde konuşan Vali Vekili Lokman Düzgün, artan nüfusun tüm dünyada enerji ihtiyacını da artırdığını söyledi.

Küresel ısınmayla birlikte gelişmiş devletlerin var olan enerjiyi verimli kullanması gerektiğine işaret eden Düzgün, "Türkiye olarak kendi ürettiğimiz enerji ihtiyacımızı karşılamıyor. Dolayısıyla enerjimizin büyük kısmını yurt dışından ithal etmek zorunda kalıyoruz. Bu yönüyle baktığımız zaman enerji verimliliği çok büyük önem arz ediyor." dedi.

Enerji verimliliği konusunda herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Özellikle vatandaşlarımız da bu konuya dahil. Bakanlığımız bu konuda bizlere çok önemli talimatlar verdi. Devlet olarak kamu kurumlarımızı dizayn ederken, proje aşamasında enerji verimliliğini dikkate almamız ve tüm personelimizin farkındalığının artırılması gerekiyor. Valiliğimizde Enerji Yönetim Birimi kuruldu, tüm kamu kurumlarımızın enerji verimliliğini analiz ediyorlar. Eksikler varsa tamamlamaya çalışacağız. Bu sadece devletle olacak iş değil. Buna özel sektör ve vatandaşlarımızın da destek vermesi gerekiyor."

Erzurum Valiliği Enerji Yöneticisi Ahmet Uğurlu ise çok önemli bir konu olan enerji verimliliğine ilişkin, yasal mevzuatlarla zorunlulukların getirildiğini belirtti.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ticari işletmelerin, bu konudaki çalışmalarını hassasiyetle yürütmesi gerektiğini dile getiren Uğurlu, "Enerji, insan yaşamının devamının sağlanması, sanayi, teknoloji ve ülke ekonomilerinin gelişimi için olmazsa olmaz temel taşlardan birisidir." diye konuştu.

Enerji tasarrufu için farkındalık kazandırılması, alışkanlıkların iyileştirilmesi ve gereksiz tüketimin önlenmesi gerektiğine dikkati çeken Uğurlu, "TÜİK verilerine göre, toplam ithalat ve bunun enerji boyutuna baktığımız zaman 2002'de toplam ithalatımız 51,5 milyar dolarken, 2022'de 363,7 milyar doları bulmuş durumda. 2022 itibarıyla yapılan ithalatın yüzde 26,5'i direkt enerjidir. Bu da 96,5 milyar doları bulmaktadır. Buradan da enerji verimliliği ve tasarrufunun ülkemiz açısından ne kadar hassas ve can alıcı bir konu olduğu ortaya çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Seminere, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karasu, Airlight Aydınlatma AŞ Genel Müdürü Saltuk Erdemli, kurum amirleri ve paydaş kuruluşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Karasu Erzurum Kamu Çevre Enerji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title