Haberler

Erzurum'a İnen Ermenistan Uçağı

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, teknik iniş yapan Ermenistan uçağıyla ilgili olarak, "Uçağın kargosu geri yüklendi."

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, teknik iniş yapan Ermenistan uçağıyla ilgili olarak, "Uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak" dedi.

Arslan, Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Erivan'dan Halep'e giden Ermenistan Hava Yolları'na ait ANTONO12 tipli uçağın, Erivan'dan kalkıp Suriye'nin Halep kentine yardım göndermek adına Türkiye'den uçuş izni istediğini belirtti.

Arslan, şunları kaydetti:

"Cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen yazı doğrultusunda uçağa şartlı izin verildiği, Türkiye üzerinde uçuş yapması halinde Erzurum Havalimanı'na indirilmesi gerektiği, yapılacak teknik denetimler sonrasında silah, mühimmat bulunmaması halinde uçuşuna, uçuşunun devamına izin verileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda Havalimanı Mülki İdari Amirliği olarak gerekli önlemlerimizi aldık. Kriz masasını oluşturduk ve gümrük görevlileri, Kolordu Komutanlığı'ndan askeri mühimmat konusunda uzman kişiler, emniyetten arama ekipleri, sağlık görevlileriyle beraber hazır bir şekilde uçağı bekledik. Saat 11.15'te uçak indi. Denetimler yapıldı. Denetimlerle ilgili raporlar şu anda tanzim ediliyor. Gerekli resmi açıklamayı Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yapacak. Raporlar henüz tamamlanmadı."

Arslan, bir gazetecinin insanı yardım malzemesinin 20 ton olduğu yönündeki sorusunu, "20 ton değil, bin 400 paket yardım malzemesi olduğu bize beyan edildi. Araştırmalar ve tetkikler sonucunda rapor hazır olmadığı için size bir şey söylemeyeceğim. Yolcu yok, sadece mürettebat var. Sivil bir uçak" şeklinde yanıtladı.

Yardımın hangi kuruluştan yapıldığı sorusuna ilişkin de Arslan, "Ermenistan devletinin yaptığı bir yardım. Raporlar tanzim edildikten sonra Dışişleri Bakanlığı açıklamayı yapacak. Şu an uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak" dedi.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk/Şükran Yücel - ERZURUM

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Özgür Arslan Ermenistan Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title