Haberler

Maden faciasında toprak altında kaybolan 9 işçi, 3 bine yakın personel tarafından aranıyor

Güncelleme:

Erzincan'da meydana gelen maden ocağındaki toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiyi bulmak için yapılan arama çalışmaları devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE gibi kuruluşlar ve binlerce personel bölgede görev alıyor. Arama kurtarma faaliyetleri yüksek teknolojik cihazlarla sürdürülüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 7'nci gününde devam ediyor. Ara ara yağışın etkili olduğu bölgede arama çalışmalarına, Afad, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 700 civarında personel katılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarını koordine ediyor.

Maden faciasında kaybolan 9 işçi, 3 bine yakın personel tarafından aranıyor

802 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİYLE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI

Arama kurtarma faaliyetleri, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yer altı radarıyla yürütülüyor.

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde gerçekleştirilen aramalarda, yüksek teknolojik cihazlarla toprak altında kalan işçilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Maden faciasında kaybolan 9 işçi, 3 bine yakın personel tarafından aranıyor

Toprak altında kalan işçilerin olabileceği bölgeleri belirleyen ekipler, havadan ve karadan tam donanımlı cihazlarla tarama faaliyetleri yapıyor.

210 BİN METREKARELİK ALAN 8 BÖLÜME AYIRILDI

Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı alanda dere yatağı ve liç alanından alınan toprak, planlama doğrultusunda, kamyonlarla aynı maden sahası içerisinde manganez ocağının yanındaki eski mermer ocağı bölgesine taşınıyor.

Ekipler, 210 bin metrekarelik alanı 8 bölüme ayırarak tüm noktaları termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları başta olmak üzere gelişmiş teknolojik cihazlarla havadan ve karadan tarayarak çalışmalara destek veriyor. Kayıp işçileri bulmak için ekipler iki noktaya yoğunlaşıyor

Maden faciasında kaybolan 9 işçi, 3 bine yakın personel tarafından aranıyor

ÇALIŞMALAR 2 BÖLGEDE YOĞUNLAŞTIRILDI

Kayıp işçilerden 6'sının bölgedeki dere yatağına kayan toprak kütlesinin içerisinde, 3'ünün ise manganez ocağının içerisinde olduğu değerlendirildiği için çalışmalar bu bölgelerde yoğunlaştırılıyor.

Manganez ocağında 1,5 milyon metreküpe yakın toprak bulunduğu ve bu toprağın 35 metre yükseklikte olduğu değerlendiriliyor. Heyelan riskine karşı güvenlik tedbirlerinin alındığı bölgede ayrıca toprak ve su analizleri de yapılıyor.

Maden faciasında kaybolan 9 işçi, 3 bine yakın personel tarafından aranıyor

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

İliç'e bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D'nin de olduğu 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Maden AFAD TSK Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (9)

Mark Kolçak:

Toprağı.. hızlıca akan bir suyun üzerine atmak lazım. Böylelik ile daha hızlı olur toprağın yerini değiştirmek.

0
27
yanıtYanıtla
Servet Can:

Bazen diyorum gerçek olamaz , böyle yorumlar o toprak full siyanür

yanıt18
yanıt1
Mark Kolçak:

1000 işçi.. kürek ile.. toprağı.. hızlıca akan bir suyun üzerine atsaydı.. belki sadece 1 günde.. tüm toprak başka yere çekilebilirdi ?

0
24
yanıtYanıtla
son osmanlı:

bu senin dediğin başka heyelana yol açar ayrıca toprak siyanürlü boş yere yorum yapma

yanıt14
yanıt1
KILIÇ ASLAN:

1km uzunluğunda, apartman boyunda ki toprak kütlesini kürekle temizleyip; 1 günde çekeceksiniz. Tebrikler doğrusu. Siz bugün yola çıksanız yarın aya yürüyerek ulaşırsınız muhtemelen. Bu kafalar yüzünden bu olaylar yaşanıyor zaten

yanıt1
yanıt0
Erkan Arslan:

En Sonunda Bulamadik Derler Okadar Ugras Emek Bosuna Gider Ben Basindan Beri Yazdim Birakin Giden Gitti Bir Km Uzunlukta Elli Metre Torpag Altinda Karinca Aranirmi Ailelere ALLAHTAN Sabir Her Yil Alsinlar Ciceklerini O Tarihte Anmaya Gelsinler Tabi isletme Calismaya Devam Etmezsse Müdür SaliVerilmis Bile

10
2
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Kendi Ülkemizde yabancı ülkenin firması altın arıyor, kaybolan maden işçilerini 3 bine yakın Türk çalışanları arıyor..

10
0
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Her Sacma Sapan Kazalarda, Belalarda, Dogal Afetlerde Arama -Kurtarma Ekiplerinin Anty-Standart ve Zayif Organizasyonlar Ile Herkezin Adeta Durumdan Vazife Cikardiklari Ama Sorumluluk Almadiklarini Uzulerek Goruyoruz..Ama Hepsinde Fosforlu Ceketler Var..Yani % ? Performans Olarak Dunya Standartlarinda Hizmet Veriyorlar ?

5
2
yanıtYanıtla
er ak:

hani lozan madenlerimizi cikarmamiza izin vermiyodu ?megerse resiniz memleketi yabancilara satmis bile bizim altinimizi alip zehirini bize temizletiyolar.2002 den beri on binlerce maden ruhsati verildi. karayip ulkesinin sirketi var turkiye de . o kaputulasyonlard geri geldi yani

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title