Haberler

Erzincan'da 21 Yıl Önceki Depremde Ölen 653 Kişiye Anma

Güncelleme:

Erzincan'da 21 yıl önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren 653 kişi anıldı.

Erzincan'da 21 yıl önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren 653 kişi anıldı.

13 Mart 1992'de saat 19.20'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğündeki deprem 653 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 850 kişi de yaralandı. Depremde yaşamını yitirenler için Terzibaba Mezarlığı'nda bugün anma programı düzenlendi. Programa Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İl Müftü Vekili Harun Özkan ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, depremden çıkarılan derslerle hata ve eksikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi. Deprem yönetmeliğinin bütün projelerde uygulanması için kararlılık gösterdiklerine işaret eden Çakır, yapı malzemeleri konusunda "Depremle birlikte Erzincan'da özellikle beton, demir, mühendislikle ilgili yapı yöntemlerini yeniden gözden geçirdik" dedi.

ACI AYNI

Vali Vekili Abdullah Çiftçi, depremin ülkenin bir gerçeği olduğunu anımsatarak 1929 ve 1992 depremlerinin çok canlara mal olduğunu anımsattı. Çiftçi, "Türkiye'nin imarı en düzgün alt yapısı en düzgün illerden biriyiz. Ancak depremle ilgili eksikliklerimiz 'yok' diyemeyiz. Bütün birimlerin aynı kararlılıkla devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim okunması ve duaların ardından Deprem Şehitleri Anıtı ziyaret edildi. Depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı. 20 yaşındaki oğlu Ömer Dabağ'ı depremde kaybeden anne Ayten Dabağ, "O günkü acı hala devam ediyor. Herkesin acısını paylaşıyorum" dedi. - Erzincan / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Üniversitesi İlyas Çapoğlu Yüksel Çakır Müftü Politika Güncel Haberler

title