Haberler

Eroğlu: "Baraj ve Göletlerin Yapılması Bir Zaruret"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yarı kurak bir bölge olduğunu belirterek, "Baraj ve göletlerin yapılması bir zaruret."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yarı kurak bir bölge olduğunu belirterek, "Baraj ve göletlerin yapılması bir zaruret. Türkiye'nin suyu son derece sınırlı. Yazın akan nehirlerin sayısı bir elin parmakları kadar değil. Dolayısıyla kışın akan suyu biriktireceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde temel atma törenlerine katıldı. Çay'a gelirken ilk olarak Pazarağaç beldesindeki termal otel tesisin inşaatını inceleyen Bakan Eroğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradan Eber beldesine geçen Eroğlu, yaklaşık bin 500 dekar arazisi sulayacak olan Eber Regülatörü ve Sulaması'nın temelini attı. Eber'de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Eroğlu, vatandaşların da sorunlarını dinledi.

Eroğlu'nun temel atma töreni programlarına; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilleri Halil Ürün, Sait Açba, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı bölge müdürleri ve bürokratları eşlik etti.

Eroğlu, Eber beldesinde 1 milyon liraya mal olan ve yaklaşık bin 500 dekar araziyi sulayacak olan proje sayesinde yılda çiftçin gelir artışının yaklaşık 2 milyon lira olacağını bildirdi. Eroğlu ve beraberindeki heyet, buradaki törenin ardından yeni belediye binasının açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, daha sonra bayramlaşma töreni için Çay ilçesine geçti.

ZAFER BAYRAMI'NI KUTLADI

Burada konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a elinin boş gelmediğini belirterek, müjdelerin Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını diledi. Vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutlayan Eroğlu, "Şu anda Zafer'in 90. yılını kutlayacağız. Bundan 90 yıl önce Şuhut'tan Atatürk ve silah arkadaşları 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece harekete geçti. Aşılmaz denilen yerleri 7 saatte aşarak 9 Eylül'de düşmanı denize döktüler. Bugün de mübarek bir gün. O kahramanlara vefa borcumuz var. Onları hayır ile yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Şehitler ölmez" dedi.

Bu memleketin terör belasının da üstesinden geleceğini söyleyen Eroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Biz en kötü şartlarda dahi 7 düvele karşı gelerek bunları tepeledik, üç-beş çapulcu ne oluyor, diye düşünebilirsiniz. Ama bunların arkasında olan düşman ülkeler Türkiye'nin yükselişinin önüne geçmek için o PKK'lıların eğitimini yapıyor. Bu millet hürriyetine, toprağına, bayrağına aşıktır. Biz hiç kimseye bir karış toprak vermeyiz. Biz de terörle mücadeleye tam karalılıkla devam ediyoruz. İnşallah gereği de yapılıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz geçen gün Sinanpaşa'daki bir kardeşimizin cenazesindeydik. Onun acısını yüreğimizde hissettik."

"TÜRKİYE'DE 206 TANE DEV BARAJ YAPILDI"

Türkiye'de 49 şehre 2070 yılına kadar yetecek su verdiklerini bildiren Eroğlu, "Afyonkarahisar'da da su yoktu, şimdi oranın da suyunu verdik. 700 bin kişiye yetecek su var. Çay da çok büyüyor. Burasının su ihtiyacını 2050 yılına kadar götürecek, biz gelecekteki çocuklarımızın su ihtiyacını karşılayacak olan barajı inşa ediyoruz. Bu zamana kadar 206 baraj yaptık. Türkiye'de en büyük barajı Karaman'ın Ermenek ilçesinde inşa ettik. Baraj ve göletlerin yapılması bir zaruret. Türkiye sulak bir bölge değil, yarı kurak, suyu son derece sınırlı. Bizim yazın akan nehirlerin sayısı bir elin parmakları kadar değil. Dolayısıyla kışın akan suyu biriktireceğiz. Bu da gölet ve baraj yapmak demektir. Bu yüzden Türkiye'de baraj ve gölet yapıyoruz. 206 tane baraj yaptım. Göletler hariç. Biz bütün Türkiye'de gölet ihtiyacını karşılamak için bin günde bin gölet yapacağız bunun sözünü verdik. Ocak 2012 saat 07.59'dan itibaren sayaç çalışmaya başladı. Afyonkarahisar ilçe ve beldelerinde bundan 64 adet ile en fazla istifade eden il olacak" şeklinde konuştu.

Çay'a çok büyük destek verdiğini bildiren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre ve Orman Bakanı iken burasının sorunlarını çözdük. Hasretle takip ettiğim hem Eber'i kurtaracak olan Selevir Barajı ve Sulaması'nın modern sulama sistemine dönüştürülmesi projesini hazırladık. 29 bin 850 dekar alan suya kavuşacak. Bunun projeleri bitiyor. Bunu da yatırım planına koycağız. Çay barajı ile ilgili çok büyük zorluklar vardı. Yüksek baraj 115 metre yükseklikte. Bütün tatbikat projeleri, taş ocağı problemi vardı, onu da çözeceğiz. Diğer sorunları da çözdük. Normalde 2013 yatırım programına konması lazım. Bütçede olmazsa, yatırım programına konmayan bir iş Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ile programa alınır. YPK'nın da üyesiyim. Kalkınma Bakanlığına geçen hafta gönderdik. Cevdet Yılmaz'dan da rica ettik. YPK kararı getirsinler denildi. Şimdi Kalkınma Bakanlığında bayram sonu tekrar takip edeceğim. Gölet olsaydı benim imzam ile olacaktı."

"GERÇEK KAHRAMAN SİZLERSİNİZ"

AK Parti Milletvekili Halil Ürün ise, yaklaşık bir haftadır Afyonkarahisar'da temel atma törenlerinin yapıldığını belirterek, bu törenlerin süreceğini söyledi. Milletvekili Ürün, "Sayın Bakanımıza ve bakanlığımızın şahsında diğer tüm kurumlara teşekkür ederim. Eber projesi kendisini bir sene de iki kez amorti ediyor. Aynı şey İnli'de, Çay'da yapılacak. O projeler tamamlandığında 90 bin dönüm alan sulanacak. Gerçekten faydalı işler yapıyoruz. Bütün bunları bu milletin parası ile yapıyoruz. Gerçek kahraman sizlersiniz. Her seçimde oylarınızı AK Parti'ye vermek sureti ile bu işleri istediğinizi söylediniz. Hepimiz halka hizmet için varız" dedi.

Milletvekili Sait Açba da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 90 milyonluk yatırımla Afyonkarahisar'a geldiğini söyledi. Açba, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet buradan da İnli beldesine geçerek taşkın koruma tesisinin temelini attı.

Bakan Eroğlu, beldedeki Balıklı Göl'ü gezerek burada vatandaşlarla buluştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Eber Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title