Haberler

Eroğlu: "Allah'ın Izniyle Kabuğumuzu Kıracağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütlerinin kimlerden silah aldığının bilindiğini belirterek, "Bazen dost gözükenler dahi silah veriyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütlerinin kimlerden silah aldığının bilindiğini belirterek, "Bazen dost gözükenler dahi silah veriyor. Maksat Türkiye'nin önü kesilsin, Türkiye ileri gitmesin, sürünerek yürüsün, kabuğunu kırmasın ama Allah'ın izniyle kabuğumuzu kıracağız." dedi.

Bakan Eroğlu, DSİ 5. Bölge Müdürlüğünde, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) düzenlendiği iftar programında yaptığı konuşmada, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer'in bugün Konya'nın Akşehir ilçesinin Doğrugöz Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldığını anımsatan Eroğlu, şehitlerin vatanı korumak için canlarını seve seve feda ettiğini dile getirdi.

Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah milletimizi bütün terör örgütlerinden korusun, onlara destek veren devletleri de tarih sahnesinden silsin. Onların kimlerden silah aldığını biliyoruz. Bazen dost gözükenler dahi silah veriyor. Maksat Türkiye'nin önü kesilsin, Türkiye ileri gitmesin, sürünerek yürüsün, kabuğunu kırmasın diye ama Allah'ın izniyle kabuğumuzu kıracağız. 2017 yılı 2016'dan çok daha güzel olacaktır, buna yürekten inanıyorum. 15 Temmuz hadisesi başka bir ülkede olsaydı ayağa kalkamazdı. Allah'a çok şükür hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler de dirayetli bir şekilde, gece gündüz çalışarak bu meselenin üstesinden geldik. İnşallah bu seneyi daha iyi atlatmak için gereğini yapacağız."

"Ben değilim, bizim müteahhitlerimiz bunu yaptı"

Bakanlık olarak büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, müteahhit firmalara ve bakanlığa bağlı birimlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine ilk 6 ay, 2019, 2023, 2035 yıllarına kadarki bütün planların yapılması talimatını verdiğini anlatan Eroğlu, yaklaşık 15 gün çalışarak 6 aylık planı hazırladıklarını söyledi.

Eroğlu, "1000 Günde 1000 Gölet Projesi" kapsamındaki çalışmalara değinerek, "İspanya'daki mevkidaşım 'Bin günde bin gölet mi yapıyorsunuz? Biz bin günde belki 10 gölet bile bitiremeyiz. Sizinle bakanları belli bir süreliğine değiştirsek.' dedi. 'Ben değilim, bizim müteahhitlerimiz bunu yaptı' deyince meseleyi anladı. Daha sonra Hindistan'dan mevkidaşımız geldi, o da merak etti nasıl yaptığımızı." dedi.

Hazırladıkları proje kapsamında 2019 sonuna kadar "1071 gölet" inşa edeceklerini bildiren Eroğlu, bu hedefe ulaşmada kararlı olduklarına işaret etti.

Bütün bölgeler için gelişim projeleri hazırladıklarını belirten Eroğlu, projelerin bitmesi için de bir tarih belirlediklerini, takvimi belirsiz işleri bitirmenin zor olduğunu kaydetti.

Firmaların zarar etmesini istemediklerini dile getiren Eroğlu, "Fiyat farkı kararnamesi çıkarmak için gayret edeceğim bu dönemde ama muvaffak olabilir miyim bilemem." ifadesini kullandı.

Demir fiyatlarında suni artış yaşandığına dikkati çeken Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın da talimatı olduğunu, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bakanlık olarak çok şeffaf çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, ihale komisyonlarının da şeffaf olduğunu ifade etti. Kapalı zarfların herkesin huzurunda okunduğunu belirten Eroğlu, fiyatlar ortaya çıkınca da ihaleyi alacak kişinin komisyon tarafından belirlendiğini, bazılarının sonuca itiraz için mahkemeye başvurduğunu, bunun da süreci uzattığını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Diyarbakır Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

title