Haberler

Ergül'ü Hiç Tanımıyorum Öldürülmesiyle İlgim Yok

Silopi'de 14 Yıl Önce Kaçırılan ve Cenazesi Elazığ'daki Kimsesizler Mezarlığında Bulunan Hasan Ergül'ün Öldürülmesiyle İlgili Dosyanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na Gönderilmesinin Ardından Özel Yetkili Savcı, Suçlanan Albay Cemal Temizöz'ün İfadesine Başvurdu.

Silopi’de 14 yıl önce kaçırılan ve cenazesi Elazığ’daki kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ergül’ün öldürülmesiyle ilgili dosyanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesinin ardından özel yetkili savcı, suçlanan Albay Cemal Temizöz’ün ifadesine başvurdu.

7. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevi’nden adliyeye getirilen Temizöz ifadesinde Hasan Ergül’ü tanımadığını söyledi. Ergül’ün kaçırıldığı iddia edilen 20 Mayıs 1995 tarihinde Cizre Jandarma Komutanı olduğunu bildiren Temizöz şöyle konuştu: “Şahsın kaçırıldığı söyleyen Silopi benim görev alanım dışında kalan yerdir. Hakkımdaki iddialar bir dönem yasadışı PKK’nın dağ kadrosunda faaliyet yürüten, İsveç devletine sığınma talebinde bulunan, orada da terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan Abdulkadir Aygan isimli şahsın beyanlarına dayandırılmıştır. Hasan Ergül isimli şahsı tanımıyorum. Kaçırıldığı ve öldürüldüğü iddialarıyla bir alakam yoktur. Kaçırılıp öldürülmüşse de, kimler tarafından kaçırıldığını bilmiyorum.”

Savcının, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve adı Hasan Ergül cinayetinde geçen Cizreli Koçero Saluci’yi tanıyıp tanımadığını sorusuna ise Albay Temizöz şu yanıtı verdi: “Koçero Saluci isimli şahsı da yine bu olaylar nedeniyle basında yer alan haberler nedeniyle duydum. Bu şahsı tanımıyorum, kim olduğunu ya da ne iş yaptığını bilmiyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title