Haberler

Ergin: "AİHM Artık Türkiye'yi Adres Gösteriyor"

Güncelleme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Yargı Paketi'ni A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset Programı'nda değerlendirdi.

Bakan Ergin, paketle vatandaşlar lehine birçok yenilik getirileceğini söyledi. Ergin, uzun yargılama ve tutukluluk sürelerine yönelik çalışmaların önemine vurgu yaptı.

4. Yargı Paketi'ne son şekli verildi. Kısa bir süre sonra imzaya açılacak. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, paketle gelen yenilikleri A Haber'de anlattı.

"Bu pakette ne var derseniz, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aldığı ihlallerde ne varsa bu pakette de onları telafi edici tedbirler var. Bu kadar net. Artık Türkiye evrensel hukuka aykırı düşen uygulamalarını rehabilite eden, revize eden bir süreç içerisinden geçiyor. Bu dönüşüm hayırlısıyla orta vadede tamamlanacak."

"SON DAVALAR TOPLUMDA ALGIYI DEĞİŞTİRDİ"

En çok tartışılan konulardan biri uzun tutukluluk süreleri... Bakan Ergin,bu konuda da bir algı hatası olduğunu söyledi. Örnek olarak son dönemdeki davaları gösterdi.

"3 tane dava dosyası. Ergenekon, Balyoz, KCK ya da İnternet Andıcı, yani tutuklu milletvekilleri, Ergenekon ve Balyoz dosyalarına baktığınızda bu üç dosya, Türkiye'deki algıyı oluşturan dosyalar. Çünkü kamuoyunun yakından tanıdığı bildiği isimler. Darbe girişimleri ve darbelerle mücadele adına işleyen bu süreç Türk siyaset tarihi Türk hukuk tarihi açısından bir ilktir. Türkiye bu konuda birikim ve tecrübe sahibi değil. Bu yargılamalar esnasında yapılan serzenişler, şikayetler Türkiye'deki algıyı oluşturdu. Ve gerek uzun tutukluluk süresi, gerekse tutuklu oranlarının çok fazla olduğu şikayetleri gündeme geldi."

"AİHM ARTIK TÜRKİYE'Yİ ADRES GÖSTERİYOR"

Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki karnesi kötü. Bunu düzeltebilmek için doğrudan Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilme yolu açıldı. Bakan Ergin, bunun ilk meyvelerinin de alındığı müjdesini verdi.

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapılan bir şikayette, şikayetçiye şunu söyledi. Türkiye'de kanun yolu açıldı. Müracaat edebilirsiniz Anayasa Mahkemenize. Bu müracaatı yaptıktan sonra şikayetiniz devam ediyorsa bize gelin" diye bir dosyada başvuruyu reddetti. Bugün bu bilgiyi ben aldım. Bu önemli bir gelişmedir. Artık bu ülkeden dorudan yapılan başvurulara AİHM Anayasa Mahkemesi'ni adres gösteriyor. Kendi ülkenizde bir başvuru kanalı oluşturuldu, gidin oraya müracaat edin dedi."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anayasa Mahkemesi Sevilay Yükselir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title