Haberler

Ergenekon Davasında Karar Açıklandı (8/son)

İstanbul 13 İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladığı Ergenekon Davasında, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın tahliye edildi.

İstanbul 13 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladığı Ergenekon Davasında, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın tahliye edildi. Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama emri çıkarıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyelerinin, Ergenekon Davasına ilişkin kararı sanıkların yüzüne okuduğu duruşma, 2 saat 15 dakika sürdü.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Tuncay Özkan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi içerisinde oluşturulan salonda görülen 321. duruşmada, 6 yıl 2 ay süren davanın kararı açıklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyelerinin, "Ergenekon Davası"na ilişkin kararı sanıkların yüzüne okuduğu duruşma, 2 saat 15 dakika sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Cemal Gökçeoğlu, Erkan Ayyıldız, Fatma Cengiz, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Albay Hulusi Gülbahar, Hüseyin Yanç, İbrahim Özcan, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Kenan Özay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, "Balyoz davası" tutuklusu Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Mehmet Bora Perinçek, Mehmet Bülent Sarıkahya, Osman Yıldırım, emekli Albay Sedat Özüer, Selçuk Özkan, albay Ziya Göktaş'ın tahliyesine karar verdi.

-KILINÇ VE ERUYGUR'A YAKALAMA KARARI-

Ahmet Cinali, Adnan Türkkan, Mustafa Hüseyin Buzoğlu, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Yalçın Küçük, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Merdan Yanardağ, Tunç Akkoç, Mehmet Adnan Akfırat, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Kemal Şahin ve Levent Temiz hakkında verilen ceza miktarı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmalarına ve yakalama emri çıkartılmasına karar verildi. Sanıklar Arif Doğan, Hüseyin Vural Vural, Ünal İnanç ve Mustafa Özbek'in sağlık durumları ve yaşları dikkate alınarak, konutlarını terk etmemek suretiyle adli kontrole tabi tutulmalarına hükmedildi.

-DANIŞTAY SALDIRISININ FAİLLERİNDEN YILDIRIM'IN TAHLİYESİNE BAŞBUĞ'DAN TEPKİ-

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesini bombalama eylemlerine katılan sanık Osman Yıldırım'ın tahliyesine, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgenarel İlker Başbuğ ile bazı sanıklar tepki gösterdi ve dışarı çıktı. İzleyici bölümünde bulunan bazı kişiler ve bazı avukatlar da bu kararı alkışlayarak protesto etti. CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a verilen hapis cezası üzerine eşi Gülşah Balbay, gözyaşlarını tutamadı. Tuncay Özkan, hakkındaki karara sert tepki gösterince, jandarma tarafından dışarı çıkartıldı. Muzaffer Tekin ve diğer bazı sanıklar da haklarındaki kararlar okunurken, heyete tepki gösterdi. Salonda bulunan bazı avukatlar özellikle İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan'a verilen cezaları masalara vurarak, protesto etti. Hakkındaki kararın okunmasının ardından Mahkeme Heyeti'ne tepki gösteren Arif Doğan da salondan çıkarıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını tamamlamasının ardından davanın temyiz süreci başlayacak. Dosya önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelecek. Başsavcılığın tebliğname hazırlamasının ardından Yargıtay'da temyiz duruşması yapılacak. (ANKA/SON)

(EKİP/OLÇ) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title