Haberler

Ergenekon Davasında 12 Tahliye Talebi

Anayasa Mahkemesi, devlete karşı terör suçlarında azami tutukluluk süresinin 10 yıla çıkaran düzenlemeyi oy birliğiyle iptal etmesinin ardından tutuklu bulunan 12 sanık avukatları aracılığı ile tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi, devlete karşı terör suçlarında azami tutukluluk süresinin 10 yıla çıkaran düzenlemeyi oy birliğiyle iptal etmesinin ardından tutuklu bulunan 12 sanık avukatları aracılığı ile tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin dün aldığı karar ile kamuoyunda 3'üncü yargı paketi olarak bilinen kanundaki, "Devletin güvenliğine, Anayasal düzene, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı ve casusluk suçlarında CMK'da öngörülen tutuklama süresinin iki kat uygulanacağına ilişkin hüküm" anayasaya aykırı bularak iptal etmişti.

İptal kararının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bazı işçi partililer ile avukatlar burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına Ergenekon davasının tutuklu sanığı Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey, "Ergenekon davasında tutuklu bulunan bütün yurtseverlerin anayasa mahkemesinin açık ve net kararı karşısında derhal serbest bırakaılmaları gerekmektedir. İnsan haklarına, temel hak ve özgürlüklerine ilişkin bir karar olmakla resmi gazetede yayınlanmasının beklenilmesine gerek yoktur. Gerekçeli kararın yazılamasının beklenmesine ve iptal kararında belirtilen tarihin beklenilmesine gerek yoktur.Ergenekon davası ve Danıştay davası ayrılarak ve derhal hüküm verilmelidir. Bu tahliye çağrımıza Danıştay katilleri dahil değildir" dedi.

Avukatlar açıklamanın ardından Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye dilekçelerini sundular. Anayasa Mahkemesi'nin kararını hatırlatıldığı tahliye dilekçelerinde azami tutukluluk süresinin yasalara göre 3 yıl olduğu ifade edildi.

Tahliye talepli dilekçelerde Doğu Perinçek, Hikmet Çiçek, Hasan Atilla Uğur, Hasan Ataman, Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin'in 5 yıl, Mehmet Deniz Yıldırım'ın 3 yıl 8 ay, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel ve Mehmet Bora Perinçek'in 2 yıla yakın tutuklu olduğu belirtildi.

Avukatlar tarafından mahkemeye sunulan dilekçenin sonuç kısmında müvekkillerinin "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı, temel hak ve özgürlüklere ilişkin kararların duyulmakla uygulanma zorunluluğu karşısında, müvekkillerinin duruşma günü beklenmeksizin, dosya üzerinden inceleme yapılarak bihakkın tahliyelerine karar verilmesini talep etmekteyiz" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Doğu Perinçek Danıştay Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title