Haberler

Ergenekon Davası'nda Tahliye Talepleri Reddedildi

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın duruşmada tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebin ileriki aşamalarda değerlendilmesine karar verdi.

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın duruşmada tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebin ileriki aşamalarda değerlendilmesine karar verdi. Mahkeme tutuklu sanık emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın duruşmalara katılmaktan bağışık tutulma taleplerini ise 'usul ve yasada yeri olmadığı' gerekçesiyle reddetti. Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi sanıkların ve avukatların taleplerine ilişkin aldıkları 10 sayfalık ara kararları yaklaşık 6 saatlik aranın ardından açıkladı. Mahkeme heyeti Ergenekon Davalarının birleştirilmesi yönünde verilen ara karardan geri dönülmesi yönündeki talepleri reddetti. Mahkeme tutuklu sanık emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın duruşmalara katılmaktan bağışık tutulma taleplerinin ise 'usul ve yasada yeri olmadığı' gerekçesiyle reddetti.

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

Mahkeme heyeti tutuklu sanık emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün 29 Mayıs 2012 tarihli dilekçesinde mahkeme heyetini hedef alan sözlerle ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Tutuksuz sanık Oğuz Alparslan Aldülkadir'in 9 Mart 2009 tarihinde görülen duruşmada 'Gizli tanık 17'nin açık kimliğini beyan ettiği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Yine mahkeme tutuklu sanık Serdar Öztürk, Doğu Perinçek, Durmuş Ali Özoğlu, Mehmet Deniz Yıldırım ve avukat Şahin Mengü'nün duruşmada sarf ettikleri sözlerden dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

3 SANIK DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULDU

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar Hakan Arıkan, Hayri Bildik ve Bekir Çelik'in savunmalarının da alınmış olmasını dikkate alarak duruşmalardan bağışık tutulmasına karar verdi.

ÖZKÖK VE TAYYAR'IN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİNE İLERKİ AŞAMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Mahkeme Heyeti sanık Doğu Perinçek'in talapleri ile ilgili şu kararları aldı: 1-Ankara 1. Ağır Ceza Mahkesi'ne yazı yazılarak, 1973 yılında Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde görülen 'Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar Örgütü Davası'nın tüm delil klasörleriyle birlikte dosyanın istenmesine, 2- Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na yazı yazılarak PKK terör örgütü yöneticisi Abdullah Öcalan ile Sabri Ok arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşme çözümlerilerinin gönderilmesinin istenilmesine, 3-)Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar ve Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün de aralarında bulunduğu 14 kişinin tanık olarak dinlenilmesi yönündeki talebin ilerki aşamalarda değerlendirilmesine karar veridi."

DAVAYA KATILMA TALEPLERİNİN REDDİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme Heyeti, milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan'ın davaya katılma taleplerinin reddine ilişkin verilen ara karardan dönülmesi taleplerinin, kararda bir isabetsizli bulunmadığından reddine karar verdi. Süleyman Küçüksucu'nun suçtan doğrudan zarar görme ihtimali bulunmadığından davaya katılma talebinin reddine hükmeden mahkeme Heyeti, müşteki Ramazan Yelken'in suçtan doğrudan zarar görme ihtimali bulunduğundan davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

İLKER BAŞBUĞ'UN TALEPLERİ DAHA SONRA DEĞERLENDİRİLECEK

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in talepleriyle ilgili olarak Mahkeme Heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin tanık olarak dinlenilmesine ilişkin talebinin ilerki aşamalarda değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak sanıklar İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz'in Genelkurmay Karargahı'na 2003-2008 yılları arasında giriş yapıp yapmadıklarının tespit edilerek mahkemeye bildirilmesini kararlaştırdı.

SANIK ERUYGUR'UN DURUŞMALARDA HAZIR EDİLMESİNİ KARAR VERİLDİ

Mahkeme Heyeti, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur, Emrah Gönenci ve Murat Aplak'ın duruşmada hazır edilmelerine karar verdi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 21 Haziran 2012 tarihine erteledi. tahliye taleplerinin reddine karar verilmesi istedi. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlker Başbuğ Şamil Tayyar Hilmi Özkök Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title