Haberler

"Ergenekon" Davası

Sanık Yalçın Küçük."İddianameye göre benim yanında oturmak suçtur."

- Sanık Yalçın Küçük :

"İddianameye göre benim yanında oturmak suçtur. Ben suçum. Suça ceza verilmez. Suçluya ceza verilir. Kendimi savunmam da doğrusu söz konusu olamayacaktır"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde  oluşturulan salonda görülen duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 53 tutuklu sanık katıldı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 13 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, "Odatv" davasından tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ile tutuksuz 7 sanık da hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuksuz sanığı Bora Ballı, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Ticaret hayatına atıldım. Burada yargılanmam beni mağdur etmekte. Vereceğiniz karar bizim hayatımızı etkileyecek. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin savunma yapmaya hazır olup olmadığını sorduğu Yalçın Küçük de "Huzurunuzda olmaya hazırım ancak bir savunma yapmam söz konusu değildir. Esas hakkındaki mütalaayı okumadım. Cürüm arkadaşlarım ve avukatlarım eskisinden farklı bir şey olmadığını söyledi. Huzurunuzda sunuşlar yağacağım" ifadelerini kullandı.

Bu davada mahkeme kararıyla sanık olmadığını dile getiren Küçük, "Suçum yoktur. Mahkemede belli oldu. Ben suçlu değilim" dedi.

Çorlu'da gittiği konferansta yanında oturan kişinin de davada sanık olarak yargılandığını belirten Küçük, "İddianameye göre benim yanında oturmak suçtur. Ben suçum. Suça ceza verilmez. Suçluya ceza verilir. Kendimi savunmam da doğrusu söz konusu olamayacaktır" şeklinde konuştu.

Küçük, konuşmasında mahkemeye kendisini tanıtacağını kaydetti.

"PKK ile ilişkimiz yok"

Terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Küçük, İstanbul'da görülen "KCK" davalarını incelediğini belirterek, "KCK davalarının klasörlerini inceledim. Göreceksiniz ki Türk ordusuyla, bizimle PKK'nın hiçbir ilişkisi yoktur. Bunu ispat edeceğim" dedi.

Küçük, Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan ve 3 milyon sayfadan oluşan yazışmaların naip hakim tarafından dosyaya konulan özetini incelediğini ifade ederek, "O analizde de göreceksiniz ki Türk ordusu 2008-2009 itibarıyla askeri müdahaleyi, bazılarına göre darbeyi açıklıkla reddetmiştir. Bunu reddettiğine göre, daha önceki yıllarda da söz konusu olmaz" diye konuştu.

Küçük, yanında iki bavul getirdi

Yanında getirdiği ve içinde bazı kitaplar ve belgeler bulunan 2 bavulu açan Küçük, "Huzurunuza gelmeyi hiç istemezdim. Ancak veda etmem lazım" dedi.

Terör örgütü PKK'yı yönlendirdiği iddialarına ilişkin de Küçük, şunları kaydetti:

"Savcı benim 'Kürtlerin başı güzeldir' dediğimi söylüyor. Elbette bunları da söyleyeceğim. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan kadar Kürtlere kimsenin iyilik yapmadığını söylediler. Külliyen yanlış. Biz yaptık. Bu ülkede Kürt demek suçtu. Bunun önünü ben açtım. Bu yüzden Kürtler beni ataları gibi severler. Onları biz cumhuriyetin eşit yurttaşları haline getirmeye başladık. Onlar da istemeye başladılar. İsteyen adamın başı güzeldir."

Duruşma, Yalçın Küçük'ün savunma yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İlker Başbuğ Yalçın Küçük İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title