Haberler

"Ergenekon" Davası

Davada, tutuklu yargılanan 66 sanığın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarının alınması tamamlandı Mahkeme heyeti, duruşmaların kesintisiz olarak devam etiğini belirterek, savunma için süre isteyen tutuksuz sanık ve avukatların...

- Davada, tutuklu yargılanan 66 sanığın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarının alınması tamamlandı

Mahkeme heyeti, duruşmaların kesintisiz olarak devam etiğini belirterek, savunma için süre isteyen tutuksuz sanık ve avukatların mazeretlerini kabul etmedi

Davanın bundan sonraki aşamasında, kalan tutuksuz sanıkların esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanda bulunması bekleniyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "Ergenekon" soruşturmasını yürüttüğü sırada savcı Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Özkan Kurt, daha önceki beyanlarını tekrar ederek,  yazılı hazırladığı savunmasını heyete verdi.

Daha sonra savunmasını yapan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, dava kapsamında 16 ay tutuklu yargılandıktan sona tahliye edildiğini belirterek, "Tahliye olduktan 3 ay sonrasına kadar neden tutuklandığımı ben de anlayamadım. Dosyadaki belgeleri görünce 'ben de hakim olsam tutuklardım' diye düşündüm. Talep ettiğim bazı belgeler tahliye olduktan sonra dosyaya geldi. Bu belgeler iddianameyi tamamen çürüttü. 25 yıl emniyete hizmet ettiğim halde bana bunu yapanlar, emniyetçi olamayanlara neler yapar, diye düşünüyor insan. O kadar emeğimiz var, yazıklar olsun" dedi.

Saçan, 2001 yılında Tuncay Güney ile yapılan mülakatın ardından yürütülen proje çalışmasının savcılık tarafından hazırlık soruşturmasına dönüşmeden kapatıldığını ifade ederek, kendisi hakkında "soruşturmayı kapattığı, mülakat kasetlerini aldığı, başka suretleri olmayan belgelerin evinde bulunduğu" şeklinde suçlamalarda bulunulduğunu söyledi.

Güney'in mülakat kasetleri ile kendisinin aldığı iddia edilen belgelerin, talep etmeleri üzerine ilgili yerlerden mahkemeye gönderildiğini ifade eden Saçan, "Ben yaptığım operasyonlarla ilgili belgelerin birer suretini hep yanımda götürmüşümdür. Adli tahkikatta dava açıldıktan sonra gizlilik kalkar" diye konuştu.

Saçan, soruşturma aşamasında emniyetin yaklaşık 300 sayfa belgeyi savcılıktan ve sonrasında da mahkemeden gizlediğini savundu.

-Yalçın Küçük

Saçan'ın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Odatv" davasından tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'e, avukatı Kazım Yiğit Akalın'ın duruşmada olduğunu belirterek, esas hakkındaki savunması için hazır olup olmadığını sordu.

Yalçın Küçük, "Siz burada devlet işi yapıyorsunuz. Ben de devletim. Burada devlet olarak bulunuyorum. Benim 100 avukatım var. Her birinin ayrı yerlerde ayrı işi var. Ciddi konuşma yapacağım. Ancak avukatım Hasan Fehmi Demir'in gelmesini bekliyorum. Çünkü o da çok çalıştı" dedi.

Özese, bağırarak konuşması nedeniyle Küçük'ü uyararak, savunma yapıp yapmayacağını tekrar sordu. Bunun üzerine Küçük, "Bir çocuk gibi, 'gel buraya kendini savun' denmesini kabul etmiyorum. Ben çocuk değilim. Ben kafası olan bir adamım. Sabahtan beri çalışıyorum. Bu yorgunlukla savunma yapamam" diye konuştu.

Verilen aranın ardından Başkan Özese, avukat Akalın'a savunma yapıp yapmayacaklarını yeniden sordu. Avukat Akalın, "Benim işverenim avukat Hasan Fehmi Demir'dir. Ben yanında çalışan SGK'lı işçi avukatım. Boyun fıtığı ameliyatı oldu. 30 günlük raporu olmasına rağmen gelip savunma yapmak istiyor. Gecelek hafta içinde bir gün savunma yapabilir" dedi.

Heyet tarafından alınan ara kararı açıklayan Özese, davanın geldiği aşama, duruşmaların kesintisiz devam etmesine, tutuklu sanıkların hepsinin esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını tamamlanmasını ve tutuksuz sanıkların vareste tutulma taleplerinin de kabul edilmediğine dikkat çekerek, mazeret taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

Duruşma, 13 Haziran Perşembe gününe ertelendi.

-Tutuklu sanıkların savunması tamamlandı

Öte yandan, 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı davada, 18 Mart'ta verilen esas hakkındaki mütalaanın ardından 15 Nisan'dan itibaren son savunmaların alınmasına başlandı.

Mahkeme yaklaşık 2 aylık süre içerisinde Özkan Kurt'un savunmasının ardından 66 tutuklu sanığının esas hakkındaki beyanlarını almayı tamamladı. Yine bu süre içerisinde 70'i aşkın tutuksuz sanık da mütalaaya ilişkin savunma yaptı

Tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanması nedeniyle mahkeme heyeti, bundan sonraki aşamada kalan tutuksuz sanıkların mütalaaya ilişkin beyanlarını alacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Adil Serdar Saçan Yalçın Küçük İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title