Haberler

Ergekon'un Gizli Tanığı "Tutarsız" Konuşunca

Ergenekon mahkemesinin Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanığın bir ölüm ve provokasyon makinası olduğunu iddia ettiği Ecevit Navruz adlı kişinin salondaki sanıklar arasında olduğunu ileri sürünce, "Emin olmadığınız şeyi söylemeyin."

Ergenekon mahkemesinin Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanığın bir ölüm ve provokasyon makinası olduğunu iddia ettiği Ecevit Navruz adlı kişinin salondaki sanıklar arasında olduğunu ileri sürünce, "Emin olmadığınız şeyi söylemeyin. Mahkemeyi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın" dedi. Çünkü gizli tanığın son olarak 2008 yılında görüştüğünü söylediği, bugün de "sanıklar arasında" diye bahsettiği emekli Binbaşı Fikret Emek 2007 yılında tutuklanıp cezaevine konulmuştu.

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıkları CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan 16 duruşmadan men cezalarını tamamlayarak bugün görülen duruşmaya katıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 249. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Odatv Davası'nın tutuklu, bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

BALBAY VE ÖZKAN DURUŞMAYA KATILDI

16 oturum duruşmalara katılmaktan men edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Erkan Önsel ve Oktay Yıldırım men cezalarının bitmesinin ardından bugün duruşmaya katıldı. Gizli Tanık Ayaklanma'nın geç gelmesi nedeniyle saat 09.00'da başlaması gereken duruşma saat 10.47'de başladı. Gizli tanık odasında ifade veren Gizli Tanık Ayaklanma, sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Dava sanıklarıyla ilgili ne biliyorsunuz?" diye sordu. Gizli Tanık Ayaklanma, "Emniyette ifade vermiştim. Emniyetteki ifademi okur musunuz?" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "İfadenizde Ecevit isimli birinden bahsediyorsunuz?" diyerek hatırlatmada bulundu.

"ARA SOKAKLARDAN KALABALIĞA ATEŞ ETMEMİZİ TEKLİF ETTİ"

Gizli Tanık Ayaklanma, "Ecevit Navruz isimli şahıs Gazi Mahallesi'nde oturuyordu. Kahveye geldiğinde herkese selam verirdi. Ecevit, bir gün de bizim masaya geldi, halimizi hatırımızı sordu, içtiğimiz çayların da parasını ödedi. Daha sonraki süreçte samimi olduk. Cebimize para koyuyordu ve bizi herkese 'yeğenim' diye tanıtıyordu. Ecevit, Sedat Peker ve Vedat Peker'den bahsediyordu. Devlet ve millet için birşeyler yapmak gerektiğini söylüyordu. Bir gün bize hain bir teklifte bulundu. Yasadışı örgütlerin yapacağı bir yürüyüşte maske takarak, arka sokaklardan kalabalığa ateş etmemizi teklif etti. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim" diye konuştu.

"SEN BENİ ÇÖZEMEZSİN"

Ecevit Navruz isimli kişiyle 2006 ya da 2008 arasında tanıştığını anlatan Gizli Tanık Ayaklanma, "Bizi arabasına alıp gezdiriyordu. Ecevit'in arabasında telsiz gördüm. 'Ağabey sen sivil polis misin?' diye sordum. Bana 'Sen beni çözemezsin' diye cevap verdi. Ecevit Navruz'un sarı bir kimliği vardı. GBT soran polisler hakaret ederek, bu sarı kimliğini gösterirdi. Daha sonra oradan rahatlıkla uzaklaşırdık. Arabasının arka bağajında da uzun namlulu silahlar vardı. Ayrıca üzerinde de silah taşırdı" dedi.

Gizli Tanık Ayaklanma, Ecevit Navruz'un, dava sanıklarından Sedat Peker'in Ayvalık bulunan otellerine gidip geldiğini de iddia etti. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine Gizli Tanık Ayaklanma şunları söyledi:

"Mahallede şüpheli paket vardı. Ecevit, Başkomiser Sedat'a 'Ben bakarım bir dakika' dedi. Gidip baktı boş paketti. Bizim yanımıza gelen Ecevit, 'Gösteri yapan eylemcilere ateş edeceksiniz. Eylemciler ölür, diye korkmayın. Polisler onu birinin üzerine atar. Vatana hizmet edeceksiniz. Devletten maaş alacaksınız. Gerekirse askere bile gitmeyeceksiniz' dedi. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim. Ecevit'in üzerinde yüksek miktarda para bulunuyordu. Ecevit, Sedat Peker ile Vedat Peker'in yanına gidip geliyordu. Onların yanına gidip emir alıyormuş. Ne tür bir emir aldığını bilmiyorum."

"Ecevit'in gelirini nasıl sağladığını bilmiyorum" diyen Gizli Tanık Ayaklanma, Ecevit Navruz'un etrafında 20-25 yaşlarında gençlerin bulunduğunu da söyledi.

SAVCI: GÖSTERDİĞİNİZ KİŞİ 2007 YILINDA TUTUKLANDI

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Gizli Tanık Ayaklanmaya dava sanıklarından tanıdığı olup olmadığını sordu. Kameralar tarafından salondaki tutuklu sanıklar yakın açıdan çekilerek duruşma salonunda bulunan ekranlara sanıkların görüntüleri yansıtıldı. Kameralar tutuklu sanık emekli Binbaşı Fikret Emek'i zumlandığında, Gizli Tanık Ayaklanma, "Evet Ecevit Navruz bu. Ecevit'e çok benziyor. Ama bıyığı saçı uzamış. Ben tanıdığımda bıyığı yoktu" dedi. Duruşma savcısı Pekgüzel, "Ecevit ile kaç yılına kadar görüştünüz?" diye sorması üzerine Gizli Tanık Ayaklanma, "Ecevit'le 2008 yılına kadar görüştük" dedi. Savcı Pekgüzel, "Gösterdiğiniz kişi 2007 yılında tutuklandı" dedi.

MAHKEME BAŞKANI : MAHKEMEYİ YANILTICI BEYANLARDA BULUNMAYIN

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, "Emin olmadığınızı şeyi söylemeyin. Mahkemeyi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın" diyerek gizli tanığı uyardı. Ses tonu düştüğü görülen Gizli Tanık Ayaklanma ise, "Sadece Ecevit'e çok benzettim affedersiniz" diye cevap verdi.

Daha sonra kameralar tekrar yakın açıdan Tuncay Özkan'ı ve diğer sanıkları gösterdi. Tuncay Özkan da davayı takip eden gazetecilere dönerek "Biz yırttık" diyerek espiri yaptı.

Duruşmaya öğle arası verildi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Mehmet Ali Pekgüzel Tuncay Özkan Sedat Peker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title