Haberler

Ereğli - Şehit Er Ramazan Erdem İn Cenazesini 10 Bin Kişi Uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Terör Örgütü PKK'nın Saldırısı Sonucu Şehit Olan Piyade Er 20 Yaşındaki Ramazan Erdem, Memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Yaklaşık 10 Bin Kişinin Katıldığı Cenaze Töreniyle Uğurlandı. Cenaze Töreninde, Şehit Askerin Babası Emekli Madenci 56 Yaşındaki Mustafa Erdem ile 3 Oğlu ve 2 Kızı, Diğer Yakınlarıyla Gözyaşlarına Boğuldu.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan piyade er 20 yaşındaki Ramazan Erdem, memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı. Cenaze töreninde, şehit askerin babası emekli madenci 56 yaşındaki Mustafa Erdem ile 3 oğlu ve 2 kızı, diğer yakınlarıyla gözyaşlarına boğuldu.

Şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualarla çıkarıldı. Cenaze aracının gecikmesi üzerine şehidin cenazesi ambulansla götürülmek istendi. Şehidin ağabeyi Zeki Erdem ile eniştesi Hüseyin Karadağ buna karşı çıktı. Bunun üzerine yaklaşık 20 dakika morg önünde bekletilen cenaze, gelen Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ilçe merkezindeki Bozhane Camii'ne götürüldü. Burada toplanan kalabalık, şehidin cenazesini alkışlar ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla karşıladı. Cenaze aracından alınan şehidin cenazesi musalla taşına konuldu.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Buradaki törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kara Kuvvetleri Denetleme Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tümgeneral Nurettin Işık, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Kayakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, şehit askerin yakınları, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ABLASI BAYILDI

Şehit askerin babası Mustafa, oğulları Zeki, Metin ve Gökhan ile kızları Sevda Coşkun ve Emine Erdem tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Ayakta güçlükle duran Mustafa Erdem, sandalyeye oturtuldu. Başında bekleyen doktor, sürekli Mustafa Erdem'in durumunu gözledi. Şehidin ablaları Sevda Coşkun ve Emine Erdem ile diğer yakınları ise uzun süre tabutun başından ayrılmadı. Emine Erdem, "Sen böyle gelmek için söz vermedin bana. Ablam kalk ablam. Sen böyle mi gidecektin yavrum. Ne olur kalk ablam, canım benim" diyerek feryat ederken, diğer ablası Sevda Coşkun ise tabutun başında baygınlık geçirdi. Kucaklanarak tabutun yanından alınan Sevda Coşkun'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Gözyaşlarını içlerine akıtan şehidin ağabeyleri Zeki, Metin ve Gökhan ise, kızkardeşlerini ve diğer yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

SLOGANLAR VE ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Şehit yakınlarının tabutun başından ayrılmasının ardından Mustafa Erdem, 3 oğlu ile birlikte en önde cenaze namazı için saf tuttu. Cenaze namazının kılınmasından sonra şehit askerin tabutu askerlerlerin omuzunda sloganlar eşliğinde top arabasına konuldu. Tabutun top arabasına taşınması sırasında kalabalığın, "Açılım değil kan istiyoruz" sloganları atması dikkat çekti. Şehit askerin cenazesi, cenaze marşı eşliğinde top arabasında yaklaşık 500 metre ilerideki cenaze aracına taşındı. Kortejin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın çelenkleri taşındı. Kortejin önünde yürüyen bir grup ülkücü gencin, Kürtçe yazdıkları, "Uyan Kürt kardeşim, bu PKK İsrail için" pankartı dikkat çekti. Şehit askerin tabutu, sloganlar ve alkışlar eşliğinde toprağa verilmek üzere Gökçeler Beldesi'ne götürüldü.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title