Haberler

Ereğli, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesinde Teröristlerin Ateş Açması Sonucu Şehit Olan Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin Cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Toprağa Verildi.

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

Zonguldak'ın 106. şehidi olan Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin cenazesi ilk olarak Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Çilek Sokak'taki evinin önüne getirilip, Kur'an-ı Kerim okundu. Burada taziyeleri kabul eden şehit erin babası Kamil Demirci, 1999'daki depremde İzmit'teki evlerinin enkazından sağ çıkarak Ereğli'ye taşındıklarını belirterek, "Terhisine 10 gün kala oğlum şehit oldu. Üzüntümüz çok büyük ama vatan sağ olsun. Tek tesellimiz oğlumuzun şehitlik mertebesine ulaşmasıdır" dedi.

Anne Makbule Demirci ile kardeşi Arzu Öztürk ise şehidin tabutuna sarılarak sinir krizi geçirdi.

Şehit er Demirci'nin cenazesi, Bozhane Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından top arabasında yaklaşık 1 kilometre taşınarak, kortej eşliğinde Şehir Mezarlığı'na götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Ereğli Belediyesi'nin bin adet Türk bayrağı dağıttığı kortejin yürüyüşü sırasında, denizdeki balıkçı tekneleri bir araya gelerek Türk bayrağı açıp terörü lanetledi. Binlerce vatandaşın 'Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak

oluşturduğu kortejle şehit erin cenazesi mezarlığa götürüldü. Şehir Mezarlığı'nda Demirci'nin cenazesi toprağa verilirken, bazı komutanlar gözyaşlarını tutamadı. Askerler, şehit anısına havaya 3 el ateş etti.

Törene, şehit erin ailesi ve yakınları ile Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 3. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ile bazı ilçe ve belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

(BA-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title