Haberler

Erdoğan, Metin Yazarının Adaylığına Parmaklarını Görünce İzin Vermiş

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal'ın milletvekilliği için izin isterken, klavyeye vurmaktan zadelenen parmaklarını Erdoğan'a gösterdiği ortaya çıktı.

AK Parti'den Ankara milletvekili adayı olan Aydın Ünal'ın, herkese örnek olacak bir yaşam hikayesi bulunuyor. Dünyaya geldiği gecekonduda 30 yıl yaşayan Ünal, babasının marangozhanesinde çıraklık yapıp, simit sattı, ayakkabı boyayıp inşaatlarda çalışarak eğitimini tamamladı.

UZUN YILLAR BABASININ YANINDA ÇIRAKLIK YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve metin yazarı olan Ünal, AK Parti Ankara 2'inci Bölge 5'inci sıradan aday gösterildi. Ünal, 1970 yılında Keçiören'in Kuşcağız Mahallesi'nde bir gecekonduda dünyaya geldi ve 30 yaşına kadar bu gecekonduda yaşadı. Babası evlerinin bir odasını marangozhaneye çevirerek geçimini buradan sağladı. Ünal ise babasının yanında uzun yıllar çıraklık yaptı.

OKUMAKTAN VAZGEÇMEDİ

Bunun yanında Ünal, simit sattı, ayakkabı boyadı, inşaatlarda çalıştı ancak bu süre zarfında okumaktan hiç vazgeçmedi. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Ünal, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretmenliği Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Ünal'ın en büyük hobisi ise kitap okumaktı.

Lise ve üniversite yıllarında çeşitli gazete ve dergilerde de çalışan Ünal, çok sayıda şiir, hikaye ve makale kaleme aldı. Ünal'ın, dönemin eğitim sistemine olan eleştirilerini kaleme aldığı "2 Bin defa İmtihana Giren Bir Öğrenci Mezun Olunca Ne Olur?" başlıklı yazısı ilgi gördü ve "Gençliğin Sesi" isimli dergiye kapak oldu.

HAK-İŞ Konfederasyonunda da görev alan Ünal, çocukların çalıştırılmaması için düzenlenen ulusal, uluslararası eylem ve projelere aktif olarak katıldı. Ünal, Filistin, Afganistan ve Bosna başta olmak üzere İslam coğrafyasının meselelerini çok yakından takip etti.

KLAVYEYE VURAN PARMAKLARI ZEDELENDİ

2007 yılından itibaren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, konuşma notlarını hazırlayan ekibin başına geldi. Ünal, Erdoğan'a sekiz yılda yaklaşık 6 bin A4 sayfası konuşma metni yazdı. 2015 genel seçimlerinde milletvekili olmak için Erdoğan'ın Başdanışmanlığı görevinden istifa etti. Ünal'ın, milletvekilliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan izin isterken, klavyeye vuran parmaklarının zedelenmesini de gerekçe gösterdiği, Erdoğan'ın da istifasını anlayışla karşıladığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Aydın Ünal Keçiören Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

adalet Mobil-ANDROID:

anadoludan böyle yiğitler çıkar deyince zorunuza mı gitti

3
5
yanıtYanıtla
sivrisinek:

AKP´NIN SAYESINDE OKADAR KENDIMI GELISTIRDIMKI, , , , , , , , , , YAZARKEN PARMAKLARIMI KULLANMIYORUM. . . . . . . . . . . . . . . .

5
2
yanıtYanıtla
TC Mobil-ANDROID:

bende 30 yıldır gece konduda yaşıyorum parmaklarim işe yaramadı yarasaydı cepcilik yapardım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title